„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílus

A belső és külső kontrasztja: minimalista belső tereket rejt a viktoriánus homlokzat

Egy történelmi épület drámai felújításával az építészeknek két lehetőségük van: meg kell próbálniuk utánozniuk azt a korszakot, amelyben a ház épült, vagy megteremteni a kortárs kontrasztot a belső és külső terekben. A válasz gyakran ízlés kérdése. Sok építtető próbált már meg kevésbé jó anyagokkal és gyengébb készségekkel egy eredeti szerkezethez igazodni, aminek eredményeként az egyik helyiség a másikhoz képest jelentősen visszaesett a minőség. Mások talán a szélnek vetik az óvatosságot, és a harmonikus átmeneteket figyelmen kívül hagyva ultramodern belső tereket zsúfolnak be egy történelmi héjba.

Az észak-londoni Primrose Hillen a Jamie Fobert Architects egy harmadik utat választott. Egy, a környékre jellemző téglából épült hagyományos viktoriánus ház kívülről úgy néz ki, mint mindig, megtartva a környék jellegét, és zökkenőmentesen illeszkedve a környező házakhoz. Belül azonban a sötét és szűkös helyiségeket a fényűző nyitottság lenyűgöző érzetével váltották fel, és az ügyfelek még két lakószintet is kaptak a folyamatban. Mindezt úgy érték el, hogy az utcára néző homlokzatot a legcsekélyebb mértékben sem módosították, de ami még ennél is fontosabb, az új anyagok kiegészítik, sőt kiemelik a régit.

“Amikor a ház külső formáján gondolkodtunk, olyan megoldást kerestünk, amely sem nem visszafogott, sem nem túlzó; végeredményben a történelmi utcakép elegáns kiegészítését terveztük” – mondták az építészek a projekt kapcsán. “Az új épületelemek széntüzelésű, Dániában készült téglákból épültek. Az építkezés során a két eredeti felső szintet szó szerint felfüggesztették; alatta és a viktoriánus héjon belül két alsó szintet építettek. Ezeket az új tereket robusztus anyagszerűség, folyékony alaprajzok és rendkívüli nagyvonalú térfogat jellemzi.”

Két stratégiával rengeteg napfényt juttattak mélyen az otthonba. Az első az elülső és hátsó részen új aknák kialakítása volt, amelyek természetes napfényt juttatnak az alsó szintekre. A második a szinte megszakítás nélküli üvegfalak beillesztése volt mindkét szinten, amelyek a kertre néznek. A szomszédos udvar szintje alá süllyesztve ez a szabadtéri tér egy titkos szentély érzetét kelti, tele növényekkel, lépcsőkkel és ülőhelyekkel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Belül a részletekre való gondos odafigyelés összehozza az újat és a régit. Az építészek feladata volt a konyhától és a világítástól kezdve az asztalosmunkákon át egészen az étkezőasztalig mindent megtervezni. Az eredmény ideálisan kiegyensúlyozott: a meleg fa lépcsőfokokkal ellátott, folyékony lépcsőház átmegy a konyhába, ahol a travertin és a csiszolt beton lágyan ragyog a diófa szekrények mellett. A nappali fény egészen az otthon tetejéig húzódó fénynyalábok stratégiai helyeken végződnek, mint a Pietra Piasentina kővel bélelt, tükröződő beltéri medence.

Az anyagok színei az eredeti tégla színeit idézik anélkül, hogy tökéletesen egyezni próbálnának vele, és az organikus felületek lágyítják az összes új minimalista funkció és beépített bútor szögletességét. A kiegészítések könnyen a helyszínre való ráerőltetésnek tűnhetnek, ehelyett azonban az otthon természetes és tiszteletteljes kiterjesztéseként emelkednek ki. A felfrissített belső terek kellemes meglepetést okoznak belépéskor, így a tér sokkal jobban illik egy modern családhoz.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb