„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Be Studio kerámialapokkal és zöld rolóval díszíti a spanyol lakótömböt

A Be Studio építészeti gyakorlata kivitelezte a Maresme tengerparti régiójában a Churruca lakótömböt, amely egy négyszintes belső udvar köré szerveződik. A helyi mediterrán népi és tengerparti éghajlat hatására a lakótömb krémszínű homlokzata zöld redőnnyel és kerámia csempével díszített erkélyekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a háztömb “elegyedését a környező épületekkel”.

A háztömbön belül egy világos és szellős központi udvar szolgál vertikális cirkulációs magként, amely hozzáférést biztosít a hét lakóházhoz, és kulcsfontosságú kommunikációs pontként működik a lakók között.

Az épület homlokzatának eltérő anyagnyelvét keresve a Be Studio fehér hullámacéllal egészítette ki az udvart, amelyet narancssárga, íves nyílásokkal díszített lépcsősor és égetett vörös kerámialappal burkolt felvonótorony indított el.

Két egy hálószobás apartman az épület elején, míg a nagyobb, két-három hálószobás apartmanok a központi udvar mögött találhatók. A nagyobb apartmanok mindegyike stratégiailag egy központi tér köré szerveződött, ahol fürdőszoba és mosókonyha található, az egyik oldalon egy nyitott terű konyha, étkező és nappali, a másikon pedig a hálószoba és az előszoba szomszédságában.

Az otthoni tevékenységekhez szükséges terek központosításával a Be Studio egy „befogadó lakhatási” formát kívánt létrehozni, amely a „nem szempontok” figyelembevételével készült.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A lakásokon belül a döntően fehér belső tereket a nyílászárókhoz használt fa díszítések egészítették ki, míg a hagyományos kerámia burkolólapok használata ismétlődik a vizes helyiségekben.

Kívül az első emeleti lakóhelyiség lakóterei mellett egy nagy külső terasz található járólappal burkolt burkolattal és rózsaszín árnyalatú falakkal. Az alsóbb földszinti lakásokhoz két kisebb teraszt biztosítanak a fenti teraszból kivágott üregek. Ezenkívül egy közös tetőterasz található az épület elején.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb