„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

8 semleges lakásbelső, amely bizonyítja, hogy a bézs nem kell, hogy unalmas legyen

Egy tel-avivi nyugdíjasok lakása és egy minimalista építész, John Pawson Barbican lakása szerepel ebben a bézs színű enteriőröket bemutató gyűjteményünkben, amelyet úgy terveztek, hogy nyugalmat hozzon az otthonokba.

A semleges színpaletta ellensúlyozására ezek a terek változatos anyagpalettára támaszkodnak – a halvány fától és mészkőtől a texturált vakolatig -, hogy vizuális és tapintható érdekességet adjanak. A rengeteg tárolóhely kíséretében ez segít békés, rendezetlen tereket létrehozni még a szűk városi területeken is.

Dollis Hill Avenue, Egyesült Királyság, Thomas-McBrien tervei alapján

A brit Thomas-McBrien építésziroda halvány téglákat és fehérre meszelt tölgyfa asztalosmunkákat használt, hogy “nyugodt és pihentető” hangulatot teremtsen ebben a londoni Dollis Hillben található házbővítésben.

A folytonosságra törekedve a faanyagot a konyhaszekrényektől és a padlótól kezdve az újonnan hozzáadott válaszfalig, amely az egyik oldalon egy rejtett háztartási helyiséget rejt, a másikon pedig egy hangulatos olvasósarkot alakít ki, mindenhol felhasználták.

Mureli House, Ukrajna, a Makhno Studio munkája

A mindössze két hónappal Ukrajna orosz megszállása előtt elkészült, Kijev közelében található otthont az ukrán kézműves hagyományok ünneplésére tervezték, és szinte teljes egészében bézs színben készült el.

“Az otthonban minden anyag természetes” – mondta Serhii Makhno. “A csapat szinte csak ukrán márkákat használt, és több helyi vállalkozóval dolgozott együtt, hogy minimalizálják a távolságot és a logisztikát.”

Iceberg Apartment, Izrael, Laila Architecture tervei alapján

Talia Davidi izraeli építész, a Laila Architecture munkatársa csak halvány, visszafogott színeket használt ennek a Tel-Avivban található lakásnak a tervezésekor, azzal a céllal, hogy nyugodt menedékhelyet teremtsen nyugdíjas tulajdonosai számára.

A világosabb, nyitottabb alaprajz kialakítása érdekében a lakás szinte összes válaszfalát eltávolították, míg számos felületet – köztük a konyhát és a nappaliban lévő tároló térfogatú térelválasztót – világos nyírfa rétegelt lemezzel vontak be.

Barbican Apartment, Egyesült Királyság, John Pawson tervei alapján

A brit tervező, John Pawson a jellegzetesen minimalista stílusához híven ezt a Barbican Apartment lakást a csontokig lecsupaszította, és csak néhány berendezési tárgyat és halvány felületeket tett hozzá mindenütt.

A teljes magasságú szekrényeket egy fehérített juharfából készült központi fatérbe integrálták, hogy minden holmi elférjen, ne pedig zsúfolja a teret.

Forest Retreat, Svédország, tervező: Norm Architects

Homokszínű dolomit vakolat, pufók, szürke színű kanapék és báránybőrrel borított társalgófotelek öltöztették fel ennek a svéd erdőben található hagyományos faháznak a nappaliját, amelyet a dán Norm Architects stúdió egy visszafogott nyaralóvá alakított át.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Az otthonok létrehozása gyakran a visszafogottság gyakorlása” – magyarázta Jonas Bjerre-Poulsen társalapító. “És bár egy egyszerű, autentikus és barátságos tér megteremtése könnyednek és természetesnek tűnhet, amint elkészül, az egyszerűséghez vezető út és a lényeg megtalálásának gyakorlása gyakran meglehetősen összetett és nem könnyű feladat.”

Low Energy House, Egyesült Királyság, tervezte: Architecture for London

Az Architecture for London alapítójának, Ben Ridley-nek az volt a célja, hogy megünnepelje ennek a Muswell Hillben található háromemeletes Edward-kori háznak a “szerény szépségét”, amikor az elhanyagolt épületet saját otthonává alakította.

A cementalapú termékek helyett természetes anyagokat, többek között mészkövet, mészvakolatot és fát használtak az egész tervben, hogy kiemeljék az otthon eredeti részleteit, miközben csökkentik a megtestesült szénlábnyomot.

Brown Box Apartment, Vietnam, a Limdim House Studio tervei alapján

A krémszínű terrazzo nem csak a konyhapultokon jelenik meg, hanem a vietnami kikötővárosban, Huếban található lakás minden emeletén, amelyet a Limdim House Studio helyi iroda tervezett.

A texturális vakolattal borított íves falak hátteret adnak a belső tér visszafogott színpalettájának, amelyet egy maroknyi fabútor melegít fel, hogy a csendes kifinomultság érzetét keltse.

Wood Ribbon Apartment, Franciaország, a Toledano + Architects tervezőirodától

Egy kanyargós rétegelt lemezfal kígyózik végig ezen a párizsi Haussmann-korabeli lakáson, integrált polcokat alkotva a nappaliban és tárolószekrényeket a konyhában, amelyeket hátra lehet tolni, hogy feltáruljon a mosogató és a készülékek.

A halvány fa kiegészíti a lakás eredeti parkettáját és díszes vakolatát, tónusos bútorokkal párosítva, beleértve egy zabpehelyszínű kanapét az egyik szobában és egy travertin szigetet a másikban.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb