„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

70 GigaPixeles fotó Budapestről, melyet magyar fotósok készítettek

Ma már írtunk egy cikket egy világrekordról, miszerint a világ legnagyobb városi panorámafotója 80 GigaPixeles.

Utána olvasgattunk a dolognak a neten, és kiderült, hogy a korábbi világrekord alig pár hónapja készült el.

A korábbi 70 GigaPixeles világrekord panorámafotó nem csak Budapesten készült mivolta érdekesség, hanem az, hogy ezt magyar fotóművészek készítették el.

Sajnos már múlt időben írjuk a cikket, mert már nem mi vagyun a legelsők a listán, de hisszük azt, hogy a soha véget nem érő versenyben újra az első helyre kerülhetünk pár hónap múlva.

A világ 2. legnagyobb felbontású panorámafotóját három óra fotózás és háromszáz óra feldolgozás után sikerült előállítani. Jelenleg ez a 70 gigapixeles, vagyis hetvenmilliárd képpontos kép a 2. legnagyobb felbontású és legrészletgazdagabb fotó a világon. A Budát és Pestet együtt megörökítő panorámakép a Jánoshegyi Erzsébet-kilátóból készült egy különleges, számítógép vezérlésű mozgató szerkezettel.

A mintegy 2000 fotó összeillesztésével előállított kép eredetileg jókora ráhagyással készült el, így az Internetre is 70 gigapixel méretben került feltöltésre. Eredetileg jóval többet szerettek volna levágni a kép felső részét kitöltő égboltból. A nemzetközi verseny azonban komoly, és szinte hetente jelennek meg újabb és újabb gigapanorámák.

Egyik legfőbb különlegessége, hogy teljes körpanoráma, vagyis 360 fokban körülnézhetünk általa a Budai hegyekben. Megnézhetjük Buda és Pest innen látszó részeit, sőt a Rózsadombot és eltekinthetünk egészen Ferihegyig.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A képek elkészítése az előzetes tervek szerint hat órát vett volna igénybe. Hogy ezt az időigényt lerövidítsék, megduplázták a felhasznált Sony tükörreflexes fényképezőgépek és objektívek számát.

Ez utóbbiakat a Sony kínálatából nem tudta a márka hazai forgalmazója biztosítani (új 500 mm-es teleobjektívjükből mindössze 10 darab létezik a világon, ebből 5 Amerikában, 5 pedig Japánban), így két természetfotós adta nekik kölcsön a felhaznált egy 1-1 Minolta teleobjektívet.

Kattintson a képre és elérheti a 70 GigaPixeles képet, mely Budapestről készült

A készítők büszkén mesélték, hogy az elkészült kép az eddigi külföldi próbálkozások többségéhez képest részletesebb, jobban utómunkázott, és nagy gondot fordítottak a hatalmas fotó webes megtekinthetőségére is, mely minden eddig látottnál gyorsabb. A fotó nyomtatásához az Epson professzionális, nagy formátumú nyomtatói nyújtottak segítséget.

A panorámakép egyébként megfelel a Guiness által támasztott követelményeknek is – mely nem mondható el minden eddigi gigapixel-projektről – és regisztrációja már folyamatban van.
A kép készítésekor 70 milliárd pixeles képpel két rekordot döntöttek meg a magyar fiatalokKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb