„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

6 szupermagas felhőkarcoló, melyeket észak-amerikai városokba terveztek

A szupermagas felhőkarcolók egyre gyakoribbá válnak Észak-Amerikában New Yorkon kívül. Íme hat terv, amelyet többek között Frank Gehry és a SOM építészek terveztek az USA-ban és Kanadában tervezett szupertornyok számára.

Jelenleg olyan szupermagas felhőkarcolókat terveznek, amelyek 300 métert meghaladó magasságúak, és amelyek olyan városok legmagasabb épületei lennének, mint Miami, Toronto és Austin. A Chrysler Building – a világ első szupermagas felhőkarcolója – 1930-as megépítése óta mintegy 30 épült Észak-Amerikában, a legtöbb New Yorkban.

Az elmúlt néhány évben azonban olyan építészek, mint Frank Gehry, a SOM és a Kohn Pedersen Fox (KPF) kaptak megbízást 300 méter feletti épületek tervezésére a kontinens számos más városa számára. Az alábbiakban hat tervezett felhőkarcolót mutatunk be, amelyek építését New Yorkon kívüli városokban tervezik. Íme:

400 Lake Shore Chicago, SOM, Chicago, Illinois, USA

David Childs, a chicagói SOM építészmérnöke a One World Trade, a nyugati félteke legmagasabb felhőkarcolójának tervéért felelős.

Az új 400 Lake Shore egy toronypár lesz, amely a Chicago folyó végén épül majd azon a helyen, ahol eredetileg Santiago Calatrava Spire-projektjét tervezték megépíteni. Az eredeti terv óta azonban a tornyok helyét a chicagói polgárok és politikusok észrevételei miatt felcserélték, és a két torony közül a legmagasabb tervezett magasságát az eredeti 337 méterről 267 méterre csökkentették.

98 Red River Street by KPF, Austin, Texas, USA

A New York-i Kohn Pedersen Fox építésziroda közzétette az első szupermagas felhőkarcoló terveit, amelyet a texasi fővárosban építenének, ahol az elmúlt években robbanásszerű növekedés zajlott.

A Red River Streetre tervezett építmény a Colorado folyótól lejtősen emelkedik majd felfelé és távolodik el tőle. A torony tervei szerint a vastag alap egy vékonyabb térfogatot támasztana alá, és az elválasztást szabadon hagyott acélgerendák jelölik. A felhőkarcoló, amelynek a HKS a tervezője, lakó-, kiskereskedelmi és irodahelyiségekkel rendelkezik majd, és a legmagasabb épület lesz Texasban.

Waldorf Astoria Miami by SSA/Carlos Ott, Miami, Florida, USA

A Waldorf Astoria 319,7 méter magas lesz, és ez lesz az első szupertorony, amely a floridai városban készül el, ha tartja magát a tervezett 2026-os befejezési dátumhoz.

A Sieger Suarez Architects az uruguayi Carlos Ott építésszel működött együtt a tervezésben, amely egy sor eltolt, egymásra helyezett kötetet tartalmaz. A felhőkarcoló Miami belvárosában, a Biscayne Boulevardon lesz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Seattle Tower by ODA, Seattle, Washington, USA

Az ODA New York-i stúdió 2020-ban jelentette be a Seattle belvárosában felépítendő 361 méter magas felhőkarcoló terveit. A felhőkarcolót részben a világjárvány miatt megváltozott igények inspirálták, a felhőkarcoló közepén egy üres tér található, amelyet zölddel töltenek majd ki.

Az elsősorban lakóövezetbe sorolt felhőkarcoló lesz az első szupermagas épület, amely a városban elkészül.

Forma by Frank Gehry, Toronto, Ontario, Kanada

A neves építész, Frank Gehry az év elején jelentette be egy torontói felhőkarcoló-páros felülvizsgált terveit. A legmagasabb a kettő közül 298 méteres lesz. A projekt közel egy évtizede készül, és már többféle formát öltött.

Bár stúdiója Los Angelesben működik, Gehry Torontóban született, így a projekt – az általa valaha tervezett legmagasabb lakótorony – egyfajta hazatérés az építész számára.

1200 Bay Street by Herzog and de Meuron, Toronto, Ontario, Kanada

A torontói Bay Streetre a svájci Herzog and de Meuron építészstúdió egy 324 méter magas felhőkarcolót tervez építeni. A szuperkönnyű és szupermagas 1200 Bay Street lakó-, kereskedelmi és kiskereskedelmi funkciókat is magában foglal majd. A tervek egy különböző magasságú alaprajzú tornyot mutatnak, amelyet mind üveg külsővel bélelnek.

Ha elkészül, ez lesz a legmagasabb felhőkarcoló Torontóban, csak a CN-toronynál lesz rövidebb, és egyben a legmagasabb felhőkarcoló egész Kanadában. Elkészülte valamikor 2023-ban várható.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb