„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

6 projekt, amely színezett üveget helyez a belső terek vizuális középpontjába

A polivinil -butirál (PVB) gyanta erősségéről, rugalmasságáról és optikai tisztaságáról ismert. Amikor két üvegtábla közé illesztik és ragasztják, a laminált üveg néven ismert kombináció szilárd, akusztikus, UV- és napfényvédő gátat biztosít az átlátszóság elvesztése nélkül. Olyannyira, hogy fő felhasználási területe az autók szélvédője.

Különböző színes PVB lapok behelyezésével és rétegezésével az üveg átalakítható egy színes kaleidoszkóppá az opacitás tartományával. Az egyedi hatás a belső tereknek színspecifikus személyiséget képes adni.

Íme hat példa olyan projektekre, amelyek PVB-laminált üveget használnak fel a belső terek egyediségének megteremtésére:

Számítástechnika-tudomány épülete | Egyesült Királyság

A laminált üveget a Kennedy Fitzgerald Architects egy kreatív hangulat megteremtésére alkalmazta a Queen’s University, Belfast főiskola egykor unalmas számítástechnikai épületének felújításakor. Az épület belső félemeleti erkélyeinek és a központi átriumnak a színes üvegek élénk, figyelemfelkeltő személyiséget kölcsönöznek a térnek, amely ellensúlyozza a számítástechnika egyébként egyhangú és kifejezéstelen esztétikáját.

Utah Siketek és Vakok Iskolája | Egyesült Államok


Mint ahogyan a cikk első képén is látható, a Jacoby Architects vörös, kontrasztos üvegeket használt, hogy kiemelje a siketek és vakok számára szolgáló oktatási központjának sajátos építészeti jellemzőit, segítve a gyengén látó személyek navigálását a térben.

Princess Máxima Gyermek Onkológiai Központ | Hollandia


Az utrechti Princess Máxima Gyermek-Onkológiai Központban nyújtott ellátás részeként a rákos fiatal betegeknek egy forgalmas négysávos úton kellett átkelniük, hogy a szomszédos Wilhelmina Gyermekkórházban szakellátást kapjanak. A LIAG Architects építészei és mérnökei egy terápiás jelleggel bíró, szivárványos fényhidat terveztek, hogy javítsák és felgyorsítsák a közlekedést A-ból B-be, és egy szimbolikus utat hozzanak létre a gyógyulás felé. Amellett, hogy természetes hangulatjavító hatású, a színes laminált üveg akusztikus gátat is biztosított, hogy elzárja az utakról származó zajt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Emporia bevásárlóközpont | Svédország

Függetlenül attól, hogy a látogatók az Emporia bevásárlóközpontba a borostyánsárga keleti bejáratán vagy az óceánkék nyugati bejáraton keresztül lépnek be, kétség kívül lenyűgözi őket a konstrukció tervezése és kivitelezése. A homlokzat hullámszerű formája csak a belső PVB rétegek szilárdságának és rugalmasságának köszönhetően lehetséges. A kiskereskedelmi bevásárlóközpont laminált üveghéjába érve azonban a látogatókat ismét elbűvölik a a színek és az anyagok különleges áttetszősége, az élénk kék korlátok és mozgólépcsők, a zöld lépcsősínek, és a háromdimenziós vörös üvegplafon.

Sensor City | Egyesült Királyság


Több PVB betét rétegezésével hatalmas szín- és effektusválaszték hozható létre. De maguk a betétek is kivághatók és elhelyezhetők egy adott kialakítás szerint, vagyis bonyolult vagy finom motívumok hozhatók létre kívül és belül egyaránt. Ahogy a napfény szöge áthalad a Liverpoolban található Sensor City technológiai központ számítógépes chip-ihlette üveghomlokzatán, a belső hatás is változik. Az árnyék egy azonosítható mintát hoz a belső felületekre, emlékeztetve és inspirálva az épületben tartózkodókat. A többcélú színes laminált üveg az olyan vállalatoktól, mint a Vanceva, helyettesíthet bármilyen belső vagy külső felületet, legyen az lapos vagy ívelt, felfüggesztett vagy teherhordó, és örömet és pozitivitást adhat bármely projekthez.

Rainbow Glass Cliff | Kína

Bár technikailag ez a projekt nem „belső tér”, de PVB-beágyazott üveggel hozták létre. A kínai hegyoldalba ágyazott népszerű Rainbow Glass Cliff olyan hatást kelt, mintha a szivárvány belsejében állnánk. A meteorológiai jelenségek újrateremtése mellett a PVB réteg UV- és napvédelmet is biztosít azoknak, akik elég bátrak ahhoz, hogy átmenjenek a sétányon, és növeli az üveg szilárdságát – ez megnyugtató megjegyzés az erkély évi 500 000 látogatója számára.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb