„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

4000 eldobott műanyag palack felhasznásával épült az indiai családi ház

A Chuzhi egy olyan projekt, amely segít megérteni, hogy mit lehet építeni olyan furcsa helyeken, amelyeket általában “alkalmatlannak” tartanak az építkezésre. A Sanctity Ferme nevű zárt közösségben, a Shoolagiri nevű festői helyen található, a tulajdonos szorult helyzetbe került, mivel a közösség peremén nem kívánt, homályos telkek voltak, amelyeket meredek sziklás domborzat, hatalmas fák és sűrű növényzet jellemzett, ami miatt az emberek nem szívesen építettek ott házat, mivel a beépíthető terület kisebbnek tűnt.

A jelenlegi időkben, amikor az emberek megszállottjai annak, hogy gyönyörű festői kilátást érjenek el otthonukból, és legkevésbé azzal törődnek, hogy házaik végül természetellenes szemfényvesztőnek tűnnek a szűzies, gyönyörű tájakon, A Wallmakers építészeti cég kamuflázs építészeti koncepciója, ahol azt szeretnék, hogy az épületek rejtve maradjanak és zökkenőmentesen olvadjanak bele a meglévő domborzatba, találónak tűnik, tökéletes megoldást nyújtanak erre.

Chuzhi, mint a jelentése azt sugallja, a malayalam, “örvénylő” vannak örvények előregyártott öntött törmelék föld kompozit palack gerendák, alakított 4000 eldobott műanyag palackok tervezett körül a három nagy Tamarind fák a helyszínen. Az ötlet az volt, hogy egy földalatti otthont hozzanak létre, amely a sziklaágyból ered, többszörös örvényeket alkotva a fa körül és a szomszédos, hogy biztonságos magánterületet hozzanak létre a lakók számára alul, és egy olyan teret a fák körül felül, amely biztosítja, hogy a sűrű növényzet és az ökoszisztéma továbbra is zavartalanul virágozzon.

A ház örvényei a falakból indulnak ki, és spirálisan haladnak egészen a tetőig. A három fa között elhelyezkedő ház üvegtetővel lett kialakítva, hogy azt az érzést keltse, mintha a fák lombkoronája alatt élne. Bár a háznak nincs magaslata, megfelelően elkülöníti a nyilvános teret a magánterülettől, a tető pedig megduplázza a fa körüli ülőhelyet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az elképzelés az volt, hogy a fák és a környezet természetes ökoszisztémája úgy maradjon meg, ahogyan a ház felett van, anélkül, hogy a lakók kényelmét veszélyeztetné. A Chuzhi egy két hálószobás rezidencia, amelyet nyitott elrendezéssel és minimalista belső terekkel terveztek, és amelynek padlója újrahasznosított, összerakott fából készült. A meglepő tény azonban az, hogy az épületnek sikerül úgy belebújnia a tájba, mint egy kígyónak, amely egy forró napon egy szikla alá bújik.

Forrás: www.archdaily.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb