„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

2020 tíz legjobb szállodája

Idén sajnos nem volt sok lehetőségünk utazni, de ettől függetlenül számos csodálatos szálláshely nyílt 2020-ban, melyet remélhetőleg sokunk meg fog tudni látogatni a közeljövőben.

Saint Hotel, Görögország A Kapsimalis Architects építészeti cég Santorini sziklás hegyoldalaiba épített egy hotelt, barlangszerű lakosztályokkal, amelyek zavartalan kilátást nyújtanak az óceánra. A szobákban a felületek és a bútorok többsége fehér, megfelelve a görög építészet jellegzetességének.

Tiing, Bali Nic Brunsdon Bali északi partján építette meg a The Tiing butikhotelt, mely teljes egészét szilárd betonfalak és helyi forrásból származó bambusz részletek határozzák meg. A butikhotel mind a 14 szobája “tölcsér” alakú, az egyik oldalról a balinéz dzsungel felé, a másik oldalról pedig az óceán felé nyílik drámai kilátás.

Círculo Mexicano, Mexikó Az Ambrosi Etchegaray által kivitelezett mexikóvárosi szálloda minimalista esztétikája a “Shaker” keresztény szekta inspirálta, akik rendkívül szigorú életmódjukról ismertek. A hotel fehér lakosztályaiban csak néhány fa részlet látható. A dekoráció a falra szerelhető sínekre korlátozódik, amelyekről tartódobozok és tükrök vannak felfüggesztve.

Canine and Feline Hotel, Portugália A Raulino Silva Arquitecto építészeti cég által tervezett hotel eltér az eddig felsoroltaktól, a régi szőlőültetvény helyén található hotel ugyanis szőrös négylábú barátainknak biztosít szállást, amíg a gazdik nyaralni mennek. A hotel többek között szépségszalont és úszómedencét is kínál a vendégek számára, a hálószobák pedig meglepően modernek, és külön tömbökben helyezték el őket, hogy a különböző fajok ne bosszantsák egymás.

Santa Monica Proper, USA Kelly Wearstler belsőépítész szerint a Santa Monica Proper szerint “a szobákban számos anomália van jelen”. Ezt a kijelentést feltehetőleg a szobákban található klasszikus vintage bútorok eklektikus keveréke magyarázza. Összességében a szálloda részleteinek sokasága Kalifornia tengerparti táját hivatott tükrözni, mint például a lobbi recepciója, amely héjszerű csíkozással van ellátva, vagy a lakosztályok ívelt fejtámlái, amelyek a lemenő napra emlékeztetnek.

Monte Uzulu, Mexikó Sűrű erdő veszi körül ezt a butikhotelt a mexikói Oaxacában, amely a Csendes-óceánra néző homokos domboldalon helyezkedik el. A Taller Lu’um és az At-te építészeti stúdiók támaszkodva a buja tájra, a belső terekben számtalan helyi eredetű természetes anyagot alkalmaztak, organikus összképet teremtve.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Hotel Les Deux Gares, Franciaország Luke Edward Hall a maximalizmus jegyében alakította ki a Hotel Les Deux Gares merész belső tereit, amely a régi világ Párizsára emlékeztet. A 40 vendégszobát geometriai szőnyegpadló és csíkos fejtámla eklektikus keveréke, míg a földszinti előcsarnokot sűrű mintás tapéta, leopárdmintás kanapék és kézzel festett portrék díszítik. “Nagyon szerettem volna, ha ez a tér mindenekelőtt örömteli, barátságos, életteljes és klasszikus, de egyszerre kissé csúfos hangulatot is kelt” – mondta Hall.

Six Senses Shaharut, Izrael Az izraeli Negev-sivatagban található szálloda esztétikáját a nomád nabateus törzs ihlette, amely több mint 2000 évvel ezelőtt telepedett le a területen, melyhez a Plesner Architects az épület külsején helyi forrásból származó mészkövet és kovakövet alkalmazott.

Aka Patagonia, Chile A Patagónia déli részén, Puerto Natales kikötővárosban található szálloda hat faházból áll. A különálló kisházak eleje ablaktalan, de a hátsó homlokzatot hatalmas üvegezett panelek határolják, lehetővé teszi, hogy a vendégek élvezhessék a kilátást a közeli patakra és a legelő juhokkal tarkított mezőkre.

Birch, Egyesült Királyság Egy hertfordshire-i 18. századi kastély ad otthont a Birch szállodának, ahol a Red Deer építészeti iroda a luxus egy új koncepciójának kidolgozásán fáradozott. A tervezőstúdió az épület nagy részét érintetlenül hagyta, és szinte az összes eredeti dekor-részletét megőrizte, és ultramodern részletekkel kombinálta.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb