napi hírmorzsák

Egy nyeregtetős mexikói nyaraló, mely a fák és a természet köré épült

A Fabián M Escalante H Arquitectos helyi stúdió egy acélburkolatú nyaralót tervezett a mexikói San Miguel de Allende városban, amely a meglévő fák köré épült, hogy beilleszkedjen a környezetébe.

A Fabián M Escalante H Arquitectos által épített nyaraló tulajdonosának nagy földterülete kezdetben mindössze egy gáttal volt ellátva. Az ügyfél egy olyan épületet akart, amely nem zavarja a körülötte lévő környezetet, ehhez a tulajdonos kikötése az volt, hogy az építkezés megvalósításához nem vághatnak ki egyetlen fát sem.

“A legfontosabb követelmény az volt, hogy az összes fát megtartsuk a telken, ezért a projekt kiindulópontja a növényzet helyének és pontos helyzetének tökéletes ismerete volt.” – mondta a stúdió alapítója, Fabián Marcelo Escalante Hernández.

Az így létrejött szerkezetet így a fák köré építették. Az épületnek két bejárata van, keletről a házhoz vezető gyalogoshídon át, nyugatról pedig egy nagy teraszon keresztül lehet bejutni a házba. A terasz egyben előszobaként is funkcionál, továbbá grillezővel és ételkészítési területtel is rendelkezik. A terasz, csakúgy, mint a szerkezet fő nyeregtetős térfogata, mely a társalgónak, az étkezőnek és egy bárnak ad helyet, a szomszédos folyó vízfelszíne fölé épült.

A stúdió úgy tervezte meg a tetők ferde síkjait, hogy kilátás nyíljon a fák lombjaira, formájuk továbbá utal a mexikói vidék helyi építészetére is. Ehhez a szintén acélból álló tetőszerkezetet helyenként üvegpanelekkel helyettesítették. A környező természetet olyan szinten hagyták érintetlenül, hogy a projekt megkövetelte egy fa beintegrálását a szerkezetbe.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A Rancho Sierra Allende acél, fa és beton elemek kombinációjából készült. A stúdió többnyire a régióban elérhető anyagokkal dolgozott, mint a fa, az agyag vagy a bazalt. Az otthon feltűnő rozsdaszínű acél külseje az ügyfél konkrét kérése volt, mivel alacsony karbantartást igénylő anyagot akart. Eredetileg Corten acélt kért a homlokzathoz, azonban a költségvetés nagyban korlátozta az anyagpalettát. Ezért végül a homlokzathoz hideghengerelt fekete acéllemezeket alkalmaztak. A hideghengerlés növeli az acél szilárdságát és csökkenti hajlékonyságát.

Ahogy a nyaraló az építési folyamattal és az idővel öregedett, a ház külseje egyre inkább felvette a jelenlegi vöröses árnyalatot. A Fabián M Escalante H Arquitectos a természeti erőforrások kihasználását is figyelembe vette. Újrafelhasználja az esővizet a WC-k, a mosogató és a zuhanyzók számára, míg a szennyvizet kezelik, és a kültéri területek öntözésére használják. Az esővizet a ház kerületén elhelyezett csatornákon keresztül gyűjtik be egyenesen a tetőre, amelyek az oszlopokban elrejtett csövekhez, majd tovább a földalatti gödrökig vezetnek. Itt szűrik és tárolják azt, mielőtt egy pumpa segítségével újra felhasználják.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close