Lakberendezés és stílus

16 árnyalat az elmúlt évtized legnépszerűbb festékszínei közül

Avagy minden olyan árnyalat, amely nélkül nem tudnánk élni!

Az évtized legfontosabb festékszínei azt mutatják, hogy egészséges megszállottságunk van/volt otthonunk díszítésében (természetesen), és hogy az idő múlásával merészebb, gazdagabb és mélyebb színekkel bővült a paletta. 

Peter Gomez, a Zoffany vezető tervezője azt mondta: „Az évtized utolsó felében mindannyian nagyobb lendülettel kezdtünk díszíteni. Sokkal sötétebb árnyalatokkal bátrabban, és nem félve a világosabb vagy rikítóbb színeket használni.” 

Ahogy egyre inkább ökológiailag öntudatossá válunk, az évtized végén a föld színeket és a természettel való összeköttetésre összpontosított árnyalatokat, többek között a zöld is, olívaolaj, vagy khaki. 

Az alábbiakban felsoroltuk az évtized legpopulárisabb festék termékeit. 

Az évtized legnépszerűbb festékszínei

Chic Shadow a Dulux-tól

A Chic Shadow sokoldalú szürke, amely otthonos megjelenést biztosít bármely szobában, a konyhától a társalgóig. „A Duluxból kollekciójából származó Chic Shadow szürkeség árnyalattal festettük nappalit, amely tökéletes közép-szürke színű, párosítva élénk rózsaszínű és sötétkék bársonyos kanapéinkat” – mondja a TI Media szolgáltatásainak és otthoni rovat szerkesztője, Holly Walsh.

Heartwood a Dulux-tól

Marianne Shillingford szerint: „A Heartwood árnyalat egy igazán népszerű szín, amely azt bizonyítja, hogy nem vagyunk megijedve az erősebb árnyalatok használatakor. A nyers agyag színe nagyon népszerű, mert a varázslatosan megváltoztatja a színét, amikor a nap az ég felé halad, és olyan organikus érzést nyújt, amely finoman varázslatos tűnik anélkül, hogy átvenné a szoba felett az uralkodást. 

Sap green a Farrow&Ball-tól

A Farrow & Ball szín szakértő, Joa Studholme azt mondja: „Az évtized végén, a környezettudatosság megismerésével, a zöld a legtöbbet választott színné vált.  A Sap Green egy tiszta olívazöld, amely minden szobába hozzáadja a ragyogást, miközben megőrzi a természettel való szoros kapcsolatot. ”

“Félreérthetetlenül organikus érzés, amely egy kicsit behozza a külvilágot otthonába, és tökéletesen működik a természetes anyagokkal és a cserepes növényekkel.”

Jack Black a Little Greene-től

„Szerelmes lettem ebbe a feketébe” – mondja Vanessa Richmond, az Ideal Home, a Style at Home és a Country Homes and Interiors szerkesztője. “- kissé nehéznek tűnhet, ha nem vigyázol ezzel az árnyalattal.”

“De semmi sem hoz létre olyan drámát és mélységet, mint amilyet ez a szín: egy matt fekete fal, színes műalkotásokkal, kréta festett oldalú szekrények, egy igazán sötét fapadló … És ha szereted a semlegest, ez az árnyalat elengedhetetlen.”

White Dove OC-17 Benjamin Moore színe 

Helen Shaw elmagyarázza: „A fehér továbbra is népszerű választás azoknak az embereknek, akik minimalista és szennyezetlen külsőt keresnek otthonukban. A fehérek, amelyeknek meleg tónusa van, mint például ez a White Dove, széles körben választottak azok számára, akik el akarják kerülni a tiszta ragyogó- fehér klinikai érzését, miközben tiszta megjelenést teremtenek. ”

Pale Silver Laura Ashley szín kollekciójából

“Ez egy tisztább, világosabb szürke, mint a Dove Grey, hűvös palettát létre hozva” – mondja Josephine Bennett.

Duck Egg szintén Laura Ashley palettájából

Laura Ashley és Josephine Bennett szerint ez a puha árnyalat ideális egy nyugodt alvási szentély létrehozásához. “Ez a kék, kis zölddel keverve tökéletes egy hálószobában.”- állítja.

Lazuli a Zoffany festékcégtől

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

HyperFocal: 0

„A Lapis világosabb árnyalatai a Lazuli Lapis kristálykő királyi megjelenéséből származnak” – mondja Peter Gomez. „Vigye fel ezt a Zoffany árnyalatot kisebb terekben a drámai hatás érdekében.”

Koi Carp-Zoffany

Peter Gomez szerint: „A híres vízi élőlények élénk mandarin tónusait utánozva, a lehengerlő Koi Carp a vibrációra koncentrál. Játssz ezzel a színnel, az egyedi megjelenés eléréséhez, például az étkezőben. ”

Tigers Eye Zoffany-tól

„Töltsd fel energiával otthonod!  A Tigers Eye barátságos esztétikát inspirál” – mondja Peter Gomez. „Teljes sárga, gondosan kialakítva, hogy tükrözze a lenyűgöző árnyékokat. A bátrak ezt a színt használhatják kisebb terek megnyitására. ”

Light Rose Sanderson-tól

Rebecca Craig szerint: “Rózsa ihlette, ezt a kecses, puha pasztell rózsaszín árnyalatot, világos halvány alapon, a szín nyugodt és finom hangulatot kelt.”

English Grey Sanderson-tól

Rebecca Craig szerint ez tökéletes egy nyugodt és pihentető hely létrehozásához. Azt írja, hogy „egy tonális szürkés-zöld árnyalat, amely harmóniát és nyugalmat idéz elő”.

Tiru a Graham&Brown festékcégtől

“Tiru festékünket a japán táncdrámán alapuló Kabuki trend ihlette, és ez a merész szín lépést jelent a következő szín trendhez a következő évtizedben.”

Shingle a Neptun-tól

Rosanna Farnsworth, a Neptune marketing ügyvezetője szerint: „Shingle inkább egy igazi szürke, mint az Silver Birch árnyalat, de még mindig nem nyúlik túl messzire a hideg, kék tónusú területre.”

Neptune- Silver Birch

“Nem meglepő, hogy az elmúlt tíz év öt legpopulárisabb színe semlegesek ”- mondja Rosanna Farnsworth, a Neptune marketing ügyvezető igazgatója.

„Még egy színes otthonban is időtlen alapokká válnak, amelyekre építeni lehet. Az “ezüst nyír” az egyik árnyalat, amelyet a Suffolk kollekciónkhoz választottunk, mert sem nagyon krémes és hagyományos, sem hidegszürke és modern. Ez valóban tökéletes középút, ha Suffolkhoz hasonlóan a stílusod valahol a kettő között helyezkedik el. ”

Adeline a Graham&Brown-tól

Öko, a fenntartható és vegán. Az elmúlt évtized végén megjelenő legbefolyásosabb kifejezések. Az Archívum kollekció  tagjaként az Adeline árnyalatot azonban a múlt ihlette, ám kortárs csavarral a jövőbe tekint. 

Forrás: www.idealhome.co.uk


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb