„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

családi házépítés árcsaládiház árajánlatcsaládiház építés árajánlatHírek

12 nap alatt kiemelten energiatakarékos családi házak építése (hőszigetelt falak gipszrost lap burkolással, födémmel, tetővel és nyílászárókkal)

Ez a cikk 2022-ben lett frissítve. Legfrissebb árainkat itt érheti el:

Családi ház építés 2023 friss árakkal és hírekkel

 

Könnyűszerkezetes szerkezetkész favázas, kiemelten energiatakarékos családi ház építés mindössze 12-15 nap alatt most még 5% áfával rendkívül kedvező áron!

12-15 nap alatt kész aljzatbeton esetén a falakat, födémet, tetőszerkezetet, tetőfedést, külső nyílászárókat, falak és födém belső hőszigetelését, gipszkartonozását, valamint a villamos gépészet alapcsöveinek elhelyezését végezzük el. Amennyiben a Megrendelőink igénylik a külső vakolatrendszert és a színezést is elkészítjük további 12-15 nap alatt. Tehát egy hónap alatt egy kívülről teljesen külső kulcsrakész házat tudunk átadni, belül pedig a víz és villany gépészmunkák, burkolás és a festés marad el. 

Olvassa a cikket tovább és lentebb az árainkat is bemutatjuk.

 

A családi ház építés egy éltre szóló esemény és a legjobb ezen nagyon gyorsan túl lenni és nem évekig húzni a kivitelezést. Egy hosszúra nyúlt családi ház kivitelezés nagyon drága lesz, mert előre kiszámíthatatlan költségek is megjelenhetnek, arról nem beszélve, hogy kinek van kedve több évig várni arra, hogy a családi háza beköltözhető legyen. Ha már elkezdjük fizetni a kivitelezés költségeit, akkor az az érdek, hogy gyorsan birtokba vehessük az új otthonunkat és ne az albérletre és hitel kamatokra költsük a megtakarított pénzünket. 

EnergyFriendHome kulcsrakész családi ház

Csapatunk kizárólag kiemelten energiatakarékos és prémium anyagokból készülő családi házakat vállal felépíteni. 
A kiemelt energiatakarékosság azért fontos, mert amit kifizetünk a ház építésekor az egy egyszeri költség, viszont utána minden hónapban jön majd a fűtési energia és a villamos energia számlája, pár év múlva pedig a karbantartási költségek díjai. 

Ha jó minőségű alapanyagokból kivitelezünk, a karbantartási költség az első 10-15 évben nem fog megjelenni, de utána is csak apróbb dolgok fordulhatnak elő, illetve inkább a különböző modernebb dolgok adnak majd okot a cserére és nem a meghibásodások.

A világítási és fűtési, valamint a használati melegvízzel kapcsolatos rezsiköltségünk egy 150nm- es átlagos szigetelésű családi házban éves szinten 1 millió forint is lehet, de ha lehet akár nulla forint is, akkor inkább ezt kell választani!

A nulla energiás házat kivitelezve 30-35 év alatt akár 20-30 millió forint megtakarítást is elérhetünk, viszont az energiatakarékos és minőségi kivitelezés, valamint nulla energiás eszközök beépítése a bekerülési költséget csak 7-10 millió forinttal emelik egy alacsonyabb komfortfokozatú házhoz képest. Ez az összeg visszajön megtakarításként a karbantartás és a rezsiköltségeken 10 éven belül! A családi házunkat, pedig akár több generáció is élvezheti több évtizeden keresztül.

Célunk, hogy a Megrendelők komplexen lássák a kivitelezés minden összetevőjét és világos képet kapjanak, hogy miért is van az amikor azt mondjuk, hogy nem építjük be az 4-5000 forintos csaptelepet és miért ajánljuk helyette a 30-40 ezer forintos eszközt. Az 5000 forintos csaptelep hibája milliós kárt tud okozni például egy öntvényhiba esetén vízzel elárasztott lakásnál, viszont egy drágább eszköz véletlen tönkremenetele esetén azonnali ingyenes országos kiszállás van és kb 1:50-hez a meghibásodási rátája a drágább eszköznek. Ugyanez a hőszigetelés kérdése, csak olyan szigetelést vagyunk hajlandóak beépíteni, mely évtizedek múlva is megfelel a követelményeknek. Igen van olcsó rossz és van egy kicsit drágábban kiváló szigetelés is a piacon. Redőnyből is lehet vásárolni külső műanyag redőnyt, de mi csak és kizárólag alumínium és vakolható tokos redőnyt telepítünk. Ez 15 év múlva is működni fog, a műanyag 3-4 év múlva már problematikus lesz és nem is vállal rá senki ennyi garanciát.

Aki olcsó ház megoldást keres annak mi nem tudunk segíteni. Azért nem, mert mi jobban szeretünk évente egyszer egy pohár bor mellett barátként beszélgetni a boldog és elégedett építtető partnereinkkel és nem havonta a garanciázások alkalmával a szidalmat hallgatva. 

Magyarországról a munkaerő nagyon nagy része az elmúlt 8-10 évben folyamatosan eltávozott és várhatóan nem is tér vissza, igaz ma már annyi a bér itthon, mint Ausztriában az építőipari szegmensben, de mindenki tudja, hogy 3-4 jó esztendő után kétszer ennyi hanyatlás van itthon építőiparban a folyamatos jogszabályi, hitelezés variálásoknak köszönhetően, így már az sem várható, hogy visszatérnek a jó szakemberek. Nyugatra tőlünk biztos, kiszámítható hitelezési és jogszabályi háttérrel sokkal biztonságosabban dolgozhat alkalmazott és a vállalkozás egyaránt. 

Könnyűszerkezetes kulcsrakész készház kulcsrakész fotói

Az emberállomány növelésében nem tudtunk mit tenni, így úgy döntöttünk, hogy olyan megoldást választunk, melynek használatával az emberi élő munka igény minimalizálható, ez pedig a ház gyártásában a robotizáció alkalmazása. A robotizáció gyorsabb és sokkal precízebb munkavégzést jelent. Partnereinkkel kialakított együttműködésünk keretében ma már 2-3 nap alatt gyárban elő tudjuk állítani a ház összes fal, tető és födém elemét beleértve a hőszigetelést és a külső – belső oldali lapborítást is. 

A házgyártás esetében a robotizáció hatalmas előnyöket hozott, mely a minőségi munka és a gyorsaságban testesül meg.

Egyetlen egy hátránya az üzemi előregyártásnak az, hogy minden helyre bekerülnek az üzemben a szerelvény dobozok és a kábel csatornák, ezért az építkezésen már nem érdemes változtatni a Megrendelőknek, mert minden változtatás miatt mélyebben a zsebbe kell nyúlni. Ezért az előregyártott házaknál sokkal összehangoltabb és kicsit hosszabb előkészítő munka szükséges. Mi minden javaslatot, opciót megadunk a Megrendelők számára, hogy segítsük a döntésben a szerelvények, fogyasztók, berendezések, bútorok és egyéb eszközök elhelyezésében, hogy ne utólag jusson észbe, hogy ide is akartam egy kapcsolót.

A gyárban előállított családi házak minősége precíz cél robotokkal történik. A helyszíni kivitelezés és a gyári házak közötti minőségi különbség ahhoz hasonlítható, mint a 70-es, 80-as években kézzel szerelt Dacia és egy modern Dacia között fellelhető. Ma már a piac jó véleménnyel van a frissen gyártott típusokról és nem azzal kell kezdeni a használatot mint a korábbi társai esetében, hogy elmegyünk egy szerelőhöz és újra összerakatjuk az autót. Amennyiben méretpontos és precíz munkát szeretnénk akkor az üzemi szerelés a megoldás!


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Amennyiben cégünk végzi a kulcsrakész kivitelezést, minden házunk alaptartozéka az automatikus hővisszanyerős szellőztető berendezés, mely együttműködik az épület okosház rendszerével. Az okosház képes vezérelni az árnyékolókat, a fűtésrendszert, a klíma rendszert, a világítást, a zenét, a külső locsoló berendezést, a bejárati és garázskaput és rengeteg olyan dolgot, melyre csak később lesz szükségünk, de mivel az okosház rendszer bővíthető, így utólag nem kell új berendezést vásárolni, maximum bővíteni kell. A burkolást 9000 Ft négyzetméterenkénti alapáron, míg a beltéri ajtókat 130 ezer forintos, a csaptelepeket 40 ezer forintos, alapáron kalkuláljuk és magától értetődő, hogy Geberit rejtett tartályos WC-t alkalmazunk. 

EnergyFriendHome minimál készház

Amennyiben helyben van kivitelezői kapacitás a befejező munkákra és az alapozás elkészítésére, akkor rendkívül gyorsan, a tervek elfogadásától és a szerződéstől számított 15 napon belül ablakokkal, bejárati ajtóval, tetőfedéssel, belső gipszkartonozással átadjuk a szerkezetet. Amennyiben a külső vakolásra és színezésre is szükség van, azt szintén 15 napon belül tudjuk teljesíteni. 

A telefonon és írásban érdeklődők első és legfontosabb kérdése, hogy mennyibe kerül egy négyzetméter ház. 
Erről már írtunk sok cikket, de ezt ajánljuk elolvasni. (Ide kattintva)

1: Nagypaneles családi ház, robotizált üzemben történő összeszereléssel, helyszíni felállítással.
Az ár tartalmazza a következőket:

 • Építész tervek, 3D látványtervek, statika, gépésztervek, gyártmány tervek elkészítése, engedélyeztetés. 
 • Külső és belső falak építése két oldali lapburkolással. Kívül és belül 15 mm-es gipszrostlap. 
 • Külső és belső falak cellulóz hőszigetelése, külső falak párazárása.
 • Födém építése, alsó párazárása, hőszigetelése 30 cm cellulóz szigeteléssel.
 • Tetőszerkezet előregyártott elemeinek helyszíni daruzása, merevítése, lécezése, fóliázása.
 • Tető cserepezése Terrán Danubia cserepével, lapostető esetén SIKA lapostető vízszigetelő lemezzel történő fedése.
 • Az összes villamos vezeték gégecsövének elhelyezése és szerelvénydoboz beépítése a falakban

Ár: 220. 000-270. 000 Ft/m² beleértve az 5% ÁFA összegét is!

2: Nagypaneles családi ház, robotizált üzemben történő összeszereléssel, helyszíni felállítással, ereszrendszerrel, külső hőszigetelt dryvit vakolattal és ablakokkal együtt. 
Az ár tartalmazza a következőket:

 • Építész tervek, 3D látványtervek, statika, gyártmány tervek elkészítése, gépésztervek, engedélyeztetés. 
 • Külső és belső falak építése két oldali lapburkolással. Kívül és belül 15 mm-es gipszrostlap. 
 • Külső és belső falak cellulóz hőszigetelése, külső falak párazárása.
 • Födém építése, alsó párazárása, hőszigetelése 30 cm cellulóz szigeteléssel.
 • Tetőszerkezet előregyártott elemeinek helyszíni daruzása, merevítése, lécezése, fóliázása.
 • Tető cserepezése Terrán Danubia cserepével, lapostető esetén SIKA lapostető vízszigetelő lemezzel történő fedése.
 • Ereszrendszer elkészítése. 
 • VEKA 6 kamrás, középtömítéses műanyag ablakok 3 rétegű argon gázzal ellátott üvegezéssel.
 • VEKA bejárati ajtó beépítése.
 • Az összes villamos vezeték gégecsövének elhelyezése és szerelvénydoboz beépítése a falakban
 • Kívül 100 mm-es fagyapot, vagy 200 mm-es polisztirol szigetelés, vékonyvakolat rendszerrel, színezésel együtt. 

Ár: 270. 000-300. 000 Ft/m² beleértve az 5% ÁFA összegét is!

 

Segítség a befejező munkák anyag és díj kalkulálásához, melyek a beépített anyagok és az egyedi igények figyelembevételével változhatnak. Az alábbi árak egy prémium minőségű anyagokból készülő, korrekt minőséget biztosító cég tarifájával kalkuláltak. Természetesen olyan országrészben, ahol kevesebb kivitelezés van, olcsóbb munkaerőt is lehet találni, illetve saját kivitelezésben is el lehet végezni több munkát. 

 • Burkolás 9000 Ft/m² áron kalkulált anyagokkal, 6500 Ft/m² munkadíjjal és 1000 Ft/m² -es segédanyag esetén, hulladék-veszteség kalkulálásával, beleértve a falburkolást a fürdőben cca.: 22-25 000 Ft/m² lakás m2. 
 • Villamos gépészeti szerelés, szerelvényezés, okosház vezérléssel együtt: 25-28 000 Ft/m²
 • Vízgépészeti és fűtés szerelés, szerelvényezés: 25-30 000 Ft/m²
 • Glettelés és festési munkák Q3 minőségben lakás négyzetméterre vetítve: 10-12 000 Ft/m²
 • Beltéri ajtók darabára középkategória esetén 75-120 ezer Ft/db, felső kategória esetén 110-200 ezer Ft/db
 • Aljzat vízszigetelés 2 rétegben és 20 cm-es padló hőszigetelés, 2. réteg aljzatbetonozás: 9-10 000 Ft/m²
 • Álmennyezet szerelés és lapburkolás (már alapkiépítésben is hőszigetelve és párazárással van ellátva és egy segédvázat megépítünk, tehát csak a CD váz és a kartonozás költségét kell kalkulálni): 5-6 000 Ft/m²

Kijelenthető, ha cégünk készíti el a családi ház szerkezetkész vázát, a tetővel, héjalással, födémmel, hőszigeteléssel együtt és a Megrendelő fejezi be a munkát helyi munkaerő igénybevételével, 400-440. 000 Forint közötti reális négyzetméter árral kalkulálhat a kulcsrakész kivitelezés tekintetében.

Cégünk előfizető a Bisnode, az Opten és a Cofface cégminősítő rendszerekben és folyamatosan figyeli az építőipari kisvállalkozókat, leendő valamint jelenlegi partnereit a nagyobb biztonság érdekében, valamint a beszállítói és alvállalkozói kör bővítése miatt. 

A kisvállalkozói szegmensben a cégek nagy része nem fizet rendesen adót, sokan az adóbevallásokat sem adják be, az alkalmazottakat nem jelentik be, több végrehajtás van a cégek jelentős részén egy éven belül, arról nem beszélve, hogy a cégek legtöbbje 2-3 éven belül megszűnik és ugyanazon emberekkel újra alakul. Ez mind azt jelenti, hogy igen ritkán kap a Megrendelő a kivitelezőtől valódi garanciát arra, hogy ha valami meghibásodik, akkor jön és javít, cserél, helytáll az elvégzett, vagy beszállított anyagokért, eszközökért. Véleményünk szerint nagyon fontos, hogy egy cégben meg lehessen bízni és számítani lehessen arra, hogy a vállalkozó az átadás utáni években is elérhető legyen.

Amennyiben olyan vállalkozással köt szerződést aki nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal, referenciákkal, szakemberekkel, tőkével, előfordulhat, hogy olcsó házat kap cserébe és annak a kockázatát is megkapja, hogy többet nem fogja látni a vállalkozót, mert az első problémát sem fogja javítani. De sok olyan esettel is találkozunk, hogy már a használatbavétellel is gondok vannak, mert a vállalkozás nem rendelkezik az épített rendszer minősítésével. 

Cégünk mindhárom cégminősítőtől rendelkezik kiemelten pozitív értékeléssel, melyet ide kattintva tekinthet meg, ezenkívül családi ház építésre rendelkezünk ISO tanúsítvánnyal.

Az alábbi elérhetőségeken kollégáink minden munkanapon fogadják a hívását és előre egyeztetett időpontban az épülő, vagy már az átadott családi házaink is megtekinthetőek. A bemutatótermünkben a könnyűszerkezetes acél, a favázas, a ThermoBurok rendszerről részletes tájékoztatót biztosítanak felkészült kollégáink.

Amennyiben hitelt, vagy CSOK támogatást szeretne igénybe venni, jelezze, mert ingyenes tanácsadást és ügyintézést biztosítunk ügyfeleinknek. Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

2 hozzászólás

 1. No entiendo este idioma, pero podría interesarme una casa prefabricada. Solicito información en Español, sobre tamaño, precio, seguro, y lo que consideren que debo saber al respecto. Gracias

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb