„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

10 tokiói lakás minimalista belsőépítészettel

Ügyesen elrejtett konyhák és finom fa hangsúlyok szerepelnek legújabb galériánkban, amely minimalista és nyugodt belső terekkel jellemezhető tokiói lakásokat mutat be.

Ezeket a japán fővárosban található lakásokat a visszafogott színek és a rengeteg fa – a hagyományos japán belsőépítészethez gyakran társított elemek – kötik össze.

A világ egyik legsűrűbben lakott városaként a tokiói lakások gyakran kisebb alaprajzúak vagy kevesebb természetes fényt kapnak, mint a tágasabb városokban találhatóak. Az építészek és a tervezők számos visszafogott megoldást találtak ezekre a korlátozásokra, például helytakarékos tárolóhelyeket építettek be a nyitott terű lakóterekbe.

A hagyományos kiotói városi házak által inspirált lakástól a finom geometrikus bútorokkal berendezett Airbnb apartmanokig, íme 10 tokiói lakás minimalista belsőépítészeti megoldásokkal:

Norm Architects és Keiji Ashizawa minimalista belsőépítészete

A Norm Architects és a Keiji Ashizawa Design felújított két lakást az 1980-as években tervezett tokiói Kinuta Terrace lakótelepen belül, hogy több természetes fényt kapjon.

A stúdiók átalakították az alaprajzokat, hogy kevesebb, de nagyobb lakótereket alakítsanak ki, amelyeket sima beton, fa berendezési tárgyak és áttetsző homokszínű függönyök jellemeznek.

Minorpoet hagyományos japán designt alkalmaz egy felújított tokiói lakásban

Ez az 1960-as évekbeli lakás egy elegáns konyhapultot és egy összecsukható ajtók mögé rejtett tárolóhelyet tartalmaz, amelyet a Byōbu néven ismert hagyományos japán paravánok tájékoztattak.

A Minorpoet tervezőstúdió a hagyományos kiotói városi házakból merített a projekthez, amelynek rejtett konyhája nem látható a nappaliból. A minimalista bútorok és felületek illeszkednek a visszafogott témához, beleértve az ikonikus finn építész, Alvar Aalto egymásra rakható 60 fából készült székeket.

Az OgawaArchitects 201 és 202-es Shibuya apartmanja az AirBnb számára

A helyi Hiroyuki Ogawa Architects stúdió két Airbnb-lakást újított fel Tokió Shibuya kerületében, teljesen ellentétes dizájnnal. Az egyikben a padló és a falak világos fával burkoltak (fő kép), míg a másikban plüss szürke szőnyeg és sötét vakolat párosul.

Az utóbbi lakásban a neonvilágítást úgy választották, hogy a nyüzsgő városra emlékeztesse a vendégeket, míg a parafa székekkel, a fémes konyhabútorokkal és a szén tónusú hangsúlyokkal hangulatos légkört teremtenek.

Life concept Apartment lakás az I IN által

A Life concept Apartment egy visszafogott rezidencia, amelyet egy 1980-as évekbeli épületben alakított ki az I IN tokiói tervezőiroda. A stúdió szerint a projektet azért hozták létre, hogy arra ösztönözzék az embereket, hogy újragondolják a felújított lakásokat Japánban, ahelyett, hogy az új építésűeket részesítenék előnyben.

A nyitott terű lakótérben konyha, nappali és hálószoba található, amelyet nádszegélyes üvegfalak, stukkófalak és fényűző vörös diófa asztalosmunkák jellemeznek.

Akasaka Apartment a FrontOfficeTokyo által

Ebben az 50 négyzetméteres lakásban szinte az összes falat többfunkciós dobozos egységekre és toló válaszfalakra cserélték, hogy a teret nagyobbnak és világosabbnak érezzék.

A FrontOfficeTokyo helyi stúdió egyetlen szobára csupaszította le a lakást, amelyben kijelölt zónák vannak a társalgásra, főzésre, evésre és alvásra. A nyers és egyszerű anyagok hangsúlyozzák a haszonelvű belsőépítészetet, beleértve a szabadon hagyott mennyezetet, a halvány fapadlót és a betondobozban elhelyezett sarokkádas fürdőszobát.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

House in Chofu a Snark Architectures tervezőirodától

A Snark Architectures felújított egy lakást Chofuban – egy Tokió belvárosától nyugatra fekvő városban. A Takao hegy lábánál található lakás a hagyományos faházakat kívánja tükrözni.

A hegyi kunyhókra utaló, nyitott alaprajzú House in Chofu-t lauan rétegelt lemezből készült szekrények és padlótól a mennyezetig érő üvegezés jellemzi, amely kilátást nyújt a környező tájra.

Tokyo Loft a G Studio Architects tervei alapján

A Tokyo Loft egy 1980-as évekbeli lakótömb egyik legfelső emeletén található rövid távú szállás, amely az otthoni kényelem és az ipari kivitelezés egyensúlyát kívánja megteremteni. A G Studio Teruya Kido és Suma-Saga-Fudosan építészekkel dolgozott együtt a belső megjelenés megvalósításán, amely eredeti ferde betonfalakat tartalmaz, amelyeket fehér festékfoltokkal illusztráltak a hagyományos japán washi-papírra utaló módon.

A falakat tetőablakok soraival egészítették ki, hogy természetes fénnyel árasszák el a lakást, míg az élénk narancssárga elektromos vezetékeket és vízvezetékeket szabadon hagyták. Egy szabadon álló fürdőkád játékosságot kölcsönöz a fő élettérnek.

J House a Domino Architects tervezésében

A fából készült burkolatok “sarkokat, vakfoltokat és fülkéket” hoznak létre a J House-ban – egy visszafogott lakásban, amelyet úgy újítottak fel, hogy maximalizálják a korlátozott alapterületet egy növekvő család számára.

A japán Domino Architects stúdió az egyszerűség kedvéért olcsó, kitett rétegelt lemezt használt, míg a konyhában található nyers beton a lakás minimalista belső kialakítását egészíti ki.

Motoazabu Apartment sYms by Kiyonobu Nakagame Architect & Associates

Az átlósan lépcsőzetes padló és mennyezetek háromszög alakú zónák dinamikus elrendezését teremtik meg egy tokiói Motoazabu negyedben található lakáspáron belül.

Sima, visszafogott beton határozza meg a központi belső tereket, amelyeket konyhai munkalapok és üvegezett fürdőszobák vesznek körül.

Opera Apartment – Taka Shinomoto és Voar Design Haus tervezésében

Az Opera torta – egy híres francia desszert – különböző árnyalatai által befolyásolt anyag- és színpaletta adta az alapot a lakás “réteges”, kávé színű belső terének kialakításához.

Az előszobában a barna különböző árnyalataiban festett geometrikus tolószekrényajtók találhatók, míg a fehér falakat fényes, matt és strukturált bevonatok keveréke borítja.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb