„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Yayoi Kusama pöttyösbe öltöztette a New York-i botanikus kert fáit

Yayoi Kusama japán művész több mint ezer tükrös labdát öntött egy tóba, és egy parkban megrendezett kiállítás keretein belül pöttyösbe borította be egy New York-i botanikus kert fáit. A helyspecifikus installációkat a 2021-es Kusama: kozmikus természet című kreatív kiállítás részeként hozták létre.

A tavalyi évről a koronavírus-járvány miatt elhalasztott show október 10-ig látogatható. Kusama, aki híres a nagyszabású pöttyös műalkotásairól, számos installációi között zsinórokkal és fém kapcsokkal több fát szorosan becsomagolt egy fehér foltokkal borított vörös poliészter szövetbe.

A művész által a kertekbe telepített egyéb installációk között szerepel egy 1400 tükrös acélgolyóval megtöltött tó a nárcisz kertben. Ez a folyamatban lévő installáció Kusama előadóművészetének egyik darabja, amelyet 1966-ban adtak elő. A művész korábban New York Rockaway-félszigetének egy elhagyott épületét töltötte be hasonló gömbökkel.

A Dancing Pumpkin, a művész új darabja, egy öt méter magas bronzszobor, egy amorf tökfigura, nyolc festett pöttyös lábon. A 92 éves művész egy csillag alakú alumínium szobrot is alkotott, amelynek címe: I want to fly to the universe, amelyet egy tó fölé telepítettek.

A My Soul Blooms Forever egy színes és rajzfilmszerű fémvirágok amely kör alakú vízből fakad a botanikus kert Enid A Haupt Konzervatórium üvegkupolája alatt – egy 1902-ben épült üvegházban, amely tele van pálmafákkal és orchideákkal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az 1898-ból származó Mertz Könyvtár épületének oszlopai között a csápszerű pöttyös levelek csoportja alkotja Kusama 2015-ös, Egyszerűen élet címet viselő darabját. A szabadtéri kiállítás mindemellett tartalmazza Kusama híres interaktív optikai csalódási terét, amelyben tükröket és fényeket használnak a végtelen magával ragadó élmények létrehozásához.

A koronavírus korlátozásai miatt a kiállítás csak nyáron nyílik meg, és előre foglalt, időzített jegyekkel lesz korlátozva.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb