„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Devizahitel - perek - lehetőségekHírek

Vége a kilakoltatási moratóriumnak, mától bárkit az utcára rakhatnak

Március elsejétől vége a moratóriumnak, kezdődnek újra a kilakoltatások.

A pártunk és kormányunk 2011. november végén jelezte, hogy a kormány decembertől idén márciusig újból bevezeti a kilakoltatási moratóriumot, ami már az ötödik hosszabbítás volt, azt is megemlítette, hogy az eszközkezelő már idén januártól működni fog, tehát a moratórium lejárta után sem kell aggódniuk a legrászorultabbaknak.

Az eszközkezelő viszont nem állt fel januárban, sőt, februárban sem. Pedig ez a kormány ígérete volt!

Az adósok pluszköltséget is fizethetnek, ugyanis 9250 forintban állapítaná meg Pintér Sándor a rendőrségnek járó költségátalányt azokban az esetekben, amikor a végrehajtás elszenvedője ellenszegül, és a rendőrök beavatkozására van szükség.

Ha valaki ellenszegül a végrehajtónak, és emiatt a rendőröknek kell beavatkozniuk, hamarosan kifizettetik vele még a rendőrök munkájának árát is. A bírósági végrehajtásról szóló törvényt tavaly decemberben módosította a parlament a kormány javaslatára, és a változások egy része március 15-én lép hatályba.

2012. március 15-től!!! Tehát Boldog március 15-ét mindenkinek a kormány részéről!!! Már azt is pontosan meghatározza majd a törvény, mi is számít ellenszegülésnek. A jogszabály szerint egyrészt ellenszegülés az, ha valaki nem veti alá magát a végrehajtói intézkedésnek, és fizikai erőkifejtés útján is igyekszik azt megakadályozni. De ugyanígy ellenszegülésnek minősül az is, ha valaki a passzivitást választja, azaz nem engedelmeskedik a végrehajtó utasításainak, amivel akadályozza őt, és a végrehajtás folyamatát.

 • A rendőrök fizikai kényszert is bevethetnek az ellenállás megszüntetésére! Például: -ha az adós nem hagyja, hogy a végrehajtó bemenjen a házába, vagy átvizsgálja a vagyontárgyait.

 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A rendőrök többnyire viszonylag gyorsan végeznek az ellenszegülés megtörésével, utazással együtt általában két óra alatt meg is vannak, és rendszerint nem kell oda-vissza összesen 25 kilométernél többet autózniuk ehhez. Ez alapján a belügyminiszter 9250 forint költségátalányt állapítana meg, ennyibe kerülne alapesetben az adósnak, hogy a rendőröknek kellett megtörniük az ellenállását.

Pintér gondolt a speciálisabb helyzetekre is, ha például a helyszín annyira közel van, hogy a rendőröknek nem kell autóba szállniuk, akkor költségátalányt nem, csak óránként, rendőrönként kétezer forintos munkadíjat számítanának fel. Minden megkezdett órát kifizettetnének, és az időbe az utazás is beleszámítana.

Ha a rendőrök használnak kocsit, de két óránál tovább tart a munkájuk, akkor a 9250 forintos költségátalányra még rájönne ugyanez a kétezer forintos óradíj. Ha az átlagos 25 kilométernél messzebbre kellene autózniuk, akkor minden plusz kilométerért még 50 forintot fizettetnének az adóssal. A végrehajtási törvény módosításának indoklása szerint a rendőri költségek kifizettetésétől azt is várják, hogy ez majd visszatartó erő lesz.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

2 hozzászólás

 1. “mától bárkit az utcára rakhatnak”
  Nem bárkit, csak azt aki nem tartja be a szerződést melyet saját akaratából a közjegyző előtt írt alá és nem tartja be azt amit igért és vállalt.
  Lehet cinikusan “pártunk és kormányunk” -t írni, de eddig is az árverezési és kilakoltatási moratórium ALAMIZSNA volt, tehát nem kötelező adni.
  Az eszközkezelő is könyöradomány, amit könyörületből ad a többi adófizető.

  A kormány segíteni akart és a megélhetési devizahitelesek a jó szándék ellenére belerúgnak a kormányba. Szégyelljétek magatokat!!!

  1. Igen, és aki azért nem tudja fizetni mert kirugták, felszámolták a munkahelyét és nem tud kifizetni 210e ft-ot , plussz rezsi és enni is kéne valamit és még gyerekeket elinditani iskolába bérlet… azt is lakoltassák ki? hát azért szerintem akinek benne van 3 millio forintja saját pénze és 5 évig tudta fizetni gondok nélkül. Boldogságban élnek, soha nem kerültek ilyen helyzetbe és attól kell félniük , hogy mennek az utcára ,. csak gondolkozzon el , hogy egy ilyen családnak milyen érzése vannak az ilyen pillanatokban. Aláírtuk a szerződést ami 57 e volt plusz 40 biztosítás ennyit ki lehet fizeni havonta. de mát 163000 plusz 50e azért ft álljpon meg a benet…….. Sok ember nem tehet rólla, fizetné de ha nincs miből?kérdem én,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb