„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Tower of Light and Wall of Energy: egy 40 méter magas energiaközpont Manchester belvárosában

A Tower of Light egy 40 méter magas torony, amely egy új, alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaközpont füstcsöveit zárja be Manchester belvárosában. A biomimetikus szerkezet a Tonkin Liu által úttörőnek tekintett és az Arup mérnökeivel együttműködve kifejlesztett, évtizedes innovációra és kutatásra, a Shell Lace Structure-re épül. A torony formáját a természetben található geometriák ihlették, ez adja a torony szerkezetének erősségét; a szuperkönnyű, szupervékony, egyfelületű szerkezet a lehető legkevesebb anyagot használja fel a legnagyobb eredmény eléréséhez.

A torony 6 és 8 mm vastag lapos acéllemezekből készült, amelyeket méretre szabtak, lézervágtak, majd összehegesztettek, egy ívelt, merev, erős felületet létrehozva. A korszerű digitális modellezést, elemzést és gyártást alkalmazó modern építési módszerek a szabás-varrás elveivel kombinálva tették lehetővé a Shell Lace Structure innovációt; a szerkezet az eddigi legnagyobb épített Shell Lace Structure.

Az Energy Wall egy 63 méter hosszú, 4-6 méter magas utcai homlokzat, amely az új energiaközpontot zárja körül. A fehér kerámialapok visszatükrözik a fényt és a mozgást az égen lévő felhőkből, valamint a gyalogosok és az autók nyüzsgését az utcán. A rozettás, egymásba illeszkedő csempeminta a földmozgások dinamikus energiáját idézi, ahogyan azt az óceán hullámai által a homokban hagyott mintákban láthatjuk. A 31 különböző csempetípus (összesen 1373 csempéből áll), magasságban növekvő hullámzást eredményez. A természet által inspirált szerkezetben az új energiaközpont csarnokának technológiai működését egy hosszú szalagablakon keresztül lehet megtekinteni.

A Light Tower megvilágításához minimális energiát használnak fel. Napközben a torony belsejében lévő csiszolt fényvisszaverők mozognak a szélben, hogy visszaverjék a napfényt a torony kamráiba, és dinamikus fénnyel töltsék meg a tornyot. Éjszaka a reflektorokra irányított LED-lámpák negyedóránként animált, programozott fénysorozatokat hoznak létre, jelezve az idő múlását. Az Energy Wall visszaveri az utcán közlekedő autók fényét, valamint éjszaka integrált programozott fénnyel animálódik. A torony és a fal az év jeles napjain a kulturális ünnepek alkalmából együttesen, színekben pompáznak.

A Tonkin Liu a torony és a fal kivitelezésében helyi székhelyű gyártókkal dolgozott együtt. A tornyot a Shawton Engineering gyártotta, ahol a végső varrathegesztést két veterán hegesztő legtapasztaltabb kezeire bízták. A kerámialapokat a Darwen Terracotta, az Egyesült Királyság egyik legrégebbi és legelismertebb terrakotta vállalata készítette.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Civic Quarter Heat Network (CQHN) és az Energy Centre megnyitásával a Manchester központjában található kulcsfontosságú polgári épületeket alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiával látják el egy 2 kilométer hosszú, földbe fektetett, szigetelt csövekből és elektromos kábelekből álló hálózaton keresztül. Az energiaközpont egy nagy hatékonyságú, 3,3 MWe teljesítményű CHP-motort tartalmaz két tartalék 12 MW-os gázkazánnal. A központ képes a jövőbeni alacsony/zéró szén-dioxid-kibocsátású energiatechnológiák beépítésére, beleértve a zöld gáz, a hidrogén üzemanyag és a hőszivattyúk használatát, az ellátás megszakítása nélkül. Az energiatermelő CHP-motor hőjét melegvíz előállítására használják fel, amelyet a szigetelt távvezetékeken keresztül osztanak szét a városban. A technológia javítja az energiafelhasználást, hozzájárulva a város azon céljához, hogy 2038-ra szén-dioxid-mentessé váljon.

Az elkészült projekt kiemelkedő új kaput képez Manchester történelmi negyedében. Együtt olyan holisztikus energetikai mérföldkövet alkotnak, amely a közösségeket bevonja az innovatív technológiákba, amelyek Manchester alacsony szén-dioxid-kibocsátási törekvéseinek és éghajlat-változási cselekvési tervének középpontjában állnak.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb