„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílusZöld hírek

Tobia Zambotti több mint 10.000 használt arcmaszkkal tömte ki a Couch-19 kanapét

Tobia Zambotti olasz tervező eldobott egyszer használatos maszkokat használt a Couch-19 átlátszó kanapéhoz, töltőanyagként, hogy felhívja a figyelmet a koronavírus-járvány következtében keletkező műanyag hulladék észvesztő mennyiségére.

A Couch-19 néven a Covid-19 közvetlen hivatkozásként létrejött dizájn egyszerhasználatos arcmaszkokkal van megtöltve, amelyeket Pergine Valsugana, Zambotti észak-olaszországi szülővárosának állampolgárai gyűjtöttek össze. A világoskék maszkokat egy átlátszó PVC borításba töltötték, mely szándékosan hasonlít egy jéghegy csúcsára, irónikus utalásként a tényre, hogy a kanapé létrehozásához használt 10.000 maszk csak töredéke annak a 129 milliárdnak, amelyet havonta dobnak el az emberek a járvány kezdete óta, világszerte.

Becslések szerint ezeknek körülbelül 75 százaléka hulladéklerakókban vagy vizeinkben végzi, ahol ezt követően körülbelül 450 év alatt mikroműanyagokra bomlanak súlyosan károsítva a tengeri élővilágot.

“Könnyű, olcsó és egyszer használatos műanyag megoldások, például maszkok, kesztyűk és arcvédők pandémiájával állunk szemben. Mindezekre léteznek nagyszerű fenntartható alternatívák, és mindannyian tudjuk, mennyire fontos ezek használata. Ezzel a projekttel az volt a célom, hogy valamit, ami szemétnek számít, értelmessé alakítsak.” – mondta Zambotti.

A végső kialakítás Harry Nuriev Balenciaga kanapéjához hasonlít, amelyet a márka régi, eldobott ruhadarabjai töltenek, mintha egy átlátszó műanyag lepedő mögé rekedtek volna. A projekthez Zambotti Facebook-bejegyzésen keresztül toborzott önkénteseket, hogy biztonságosan összegyűjtsék az utcáról az eldobott maszkokat, és megmentve őket, “új életet adjanak” nekik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Annak ellenére, hogy a koronavírus részecskék csak körülbelül hét napig képesek aktívan életben maradni a maszkokon, Zambotti egy egész hónapig zárt műanyag zacskókban tárolta őket, majd ózonpermettel fertőtlenítették őket, amelyről kimutatták, hogy inaktiválja a Covid-19 okozójához hasonló vírusokat.

A maszkokat négy moduláris, PVC-vel burkolt egységbe tömörítették, amelyek a szokásos kanapétól számos ülőalkalmatosságként kombinálhatók. Az elmúlt években számos környezetvédő elkezdte megkérdőjelezni az újrahasznosítás hatékonyságát a műanyag szennyezés leküzdésében, mivel tanulmányok kimutatták, hogy míg évente 400 millió tonna anyagot dobnak el, ennek valójában csak kilenc százalékát hasznosítják újra.

Mivel a legtöbb műanyag fosszilis tüzelőanyagokból készül, kitermelése és finomítása révén jelentős szén-dioxid-kibocsátást is okoz, függetlenül attól, hogy végül újrahasznosítják-e vagy sem. Ennek eredményeként számos tervező újrafelhasználható maszkokat kezdett el gyártani, integrált légtisztítókkal és hangrendszerekkel látták el, vagy láncokkal és bojtokkal díszítették őket, hogy vonzó kiegészítőként funkcionálva egyre többen vásárolják meg őket az egyszer használatos maszkok helyett.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb