„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Tíz fényes és merész tér, amelyek a színelméletre alapozzák a belsőépítészetet

Belső terek, melyek kontrasztos vagy hasonló színárnyalatok tesznek élénkebbé. A következő projektek mindegyike a színelméletet használja, néhányan analóg színeket alkalmazásával – a színkeréken egymáshoz közeli vagy egymás melletti színek -, míg mások kontrasztos kiegészítő színekkel – a kerék ellentétes oldalán lévő színek-. Ez utóbbi megközelítést gyakran színblokkolásnak nevezik, egy technika, melyet először Piet Mondrian holland művész alkalmazott, amely később a divatra és a belső terekre is kiterjedt.

Bun hamburger étterem, a Masquespacio tervezésében | Ezt a milánói hamburger éttermet a valenciai Masquespacio kreatív stúdió hozta létre, amely lila és avokádó-zöld színvilággal biztosítja a fiatalos hangulatot. A színblokkolt belső teret egy kiegészítő színpár dekorálja, amelyeket ügyesen használtak a különböző funkciók kijelölésére- a lila szín a kiszolgáló helységet, a halványzöld pedig az étterem étkezőjét jelöli.

A színelmélet határozza meg a Haussmann-kori franciaországi lakás belső tereit is, melyet Sophie Dries tervezett | Sophie Dries francia építész erős színeket választott ennek az utcai művészettel teli párizsi lakásnak a háttereként. A szürke szekrények és puha narancssárga-vörös padlók, mennyezetek és falak keveréke. A tervező a színblokkolási technikát alkalmazta, a narancssárgát sötétebb színnel párosította, de a kéket, amely a kerék hagyományos ellentétes színe, kicserélte egy sötétszürke árnyalatra.

London townhouse, Egyesült Királyság, az R2 Studio tervezésében | Az R2 Studio alakította át ezt a 19. századi sorházat London Kennington körzetében színes, világos szobákkal. A londoni székhelyű stúdió tágas és zavartalan lakókörnyezetet szeretett volna létrehozni, amelyet kék, narancs, sárga és zöld színek kombinációja élénkítettek fel. A konyhában a stúdió szintén színblokkolást alkalmazott, kombinálva az élénk sárga és élénk kék szekrényeket, hogy példát mutasson arra, hogy az ellentétes színek jól illeszkedhetnek egymáshoz.

Szobák az amerikai Yale Egyetem hallgatói rádióállomásához, a Forma építészeti cégtől | A New York-i Forma építészeti cég szürke és narancssárga tömbökkel színes tereket hozott létre a Yale Egyetem termeiben, amelyek a hallgatói rádió állomásnak adnak otthont. A Forma az állomás felvételi stúdióját és előadóterét szürke és élénk narancssárga szegmensekben festette, és a narancssárga árnyalatú világos székekkel egészítették ki őket.

Resa San Mamés diákszállás, Spanyolország, Masquespacio tervezésében | A Masquespacio egy másik projektje során a bilbaói hallgatói szálláshelyek belső terét tervezte babarózsaszín ülésekkel és sötétvörös falakkal. A pirosat és a rózsaszínt hagyományosan nem gyakran használják együtt, az analóg színek mégis meleg, hívogató hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek.

Színes sorház az angliai Islingtonban; Mo-tel House, az Office S&M studiótól | A helyi stúdió, az Office S&M egy tarka lépcsővel ellátott sorházat tervezett, világos sárga korláttal, amely kiegészíti a lépcsőfokok sötétkék árnyalatát, merész rózsaszín díszítéssel élénkítve. A stúdió rengeteg élénk színárnyalatot injektált a Mo-tel House-ba, mely egy korábban sötét és szűk terekkel rendelkező ingatlan volt, London Islington körzetében.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Wine and Eggs, USA, Adi Goodrich-től | A Wine and Eggs egy Los Angeles-i élelmiszerbolt, kockás zöld és kék padlóval, Adi Goodrich tervei alapján. A strapabíró padló tónusait egy élénkzöld fal tükrözi, kör alakú ablakkal és merész kék mennyezettel. A projektet “a szín emlékműveként” tervezték – mondta Goodrich. Az üzlet belsejét az eklektikus európai élelmiszerboltok inspirálták, különösen az olasz tabacchisok, azaz dohányboltok, valamint a párizsi kávézók és a portugál kirakatok.

Minszk munkaterület, Fehéroroszország, a Studio11-től | A projekt egy diszkrétebb példa arra, hogyan lehet színekkel díszíteni- a Studio11 belorusz tervezőcég semleges színű sávokkal egészítette ki saját munkaterületének belső terét Minszkben, az ország fővárosában. A szilva- és a kékeszöld díszíti az építészeti és tervezőirodát, halvány rózsaszínű részletekkel és durva beton padlóval.

His House Her House, Kína, a Wutopia Lab tervezésében | A kínai Wutopia Lab cég két házat újított fel Dameisha faluban, egy rózsaszín és kék épületként, amelyek a nemi konstrukciók feltárására szolgálnak a sencheni építészeti biennálén. Maguk a házak különálló színtömbökké váltak, és ez a téma megismétlődött az egyes épületek belső terében is. A kék épületben a zöld falak és kék mennyezet kombinációját Henri Matisse francia művész munkája inspirálta.

Nagatachō apartman, Japán, Adam Nathaniel Furman tervezésében | A korábban “klausztrofób”-ként leírt tokiói lakást Adam Nathaniel Furman tervező újította fel, aki munkássága szerint híres színkedvelő. A vidám apartman pasztell színpaletáját egy habos sütemény inspirálta, melyben keveredik a lila, a halvány rózsaszín, a világossárga és a narancssárga.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb