„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

Terrazzo

A terrazzo az olasz terasz szóból származik. Olaszországban több száz éve a teraszok burkolására találták ki, törött márvány darabok összeillesztésével, ami az évek során technikájában tovább fejlődött és vált a mai kor építészeti megoldásává. Hamar rájöttek, hogy esztétikusabb és használhatóbb felületeket tudnak létrehozni a felületek csiszolásával, polírozásával és már a 15. században kifejlesztettek csiszolási technikákat. Rájöttek továbbá arra is, hogy különböző felületkezelő anyagok használatával még tetszetősebb és tartósabb felületek hozhatók létre.

Mozaikok az egykori Római Birodalom egész területén fennmaradtak. A mozaikok, mint az egész ókori művészet, elbeszélő jellegűek, történetet vagy eseményt ábrázolnak nagy természetességgel és realisztikusan. Megemlíthető az egyik pompei házban, az isszoszi csatát ábrázoló nagyméretű mozaik, mely a Nagy Sándor és Dáriusz vezette lovasságot nagy művészi és technikai jártassággal tárja elénk. Kiemelkedők a Salonában feltárt mozaikpadlók is, amelyek Orpheuszt és Szapphót ábrázolják madarak és geometrikus díszítőelemek között, továbbá Romuliana padlómozaikjai, melyek közül az egyik Dionüszoszt ábrázolja egy leopárddal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A mai modern technikák alkalmassá teszik a mozaik és terrazzo felületek beltéri és kültéri használatát egyaránt.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb