Lakberendezés és stílus

Természetes tónusok és anyagok a fenntarthatóság jegyében

A londoni otthon belső tereit a House of Grey belsőépítészeti stúdió tervezte, annak lakói és a bolygó egészségét figyelembe véve.

A londoni Highgate külvárosi negyedben található háromszintes ház egyedi fabútorokkal, szén-dioxid-elnyelő fürdőszobával és természetes, biológiailag lebomló latex- matraccal rendelkezik. A House of Grey szerint az otthon belső terei, természetes színek és puha textúrák palettájának bemutatásával megoldást kínálnak a jövő lakberendezésére, remélve a hulladék és a szennyezés visszaszorítását, mely globálisan segíthetné a gazdasági rendszer javulását.

A tervezők szerint az otthont a salutogesis ihlette, mely egy orvosi megközelítésre utal, amely az egészség megkönnyítésére és a megelőzésre összpontosít, nem pedig a betegségek és a problémák elleni küzdelemre és megoldásra. Ennek megfelelően a stúdió minden egyes anyagát és erőforrását megvizsgálta az emberi és ökológiai egészségre gyakorolt ​​hatásuk szempontjából mind gyártásuk és használatuk során és eldobásuk után.

“Munkánk már nem a tervezési megoldásokra összpontosít, sokkal inkább a probléma teljes kiküszöbölésére. Egy olyan pontra fejlődtünk, ahol úgy döntöttünk, hogy kizárólag olyan anyagokkal és erőforrásokkal dolgozunk, amelyek jót tesznek mind emberi egészségnek és pozitív hatással vannak a bolygóra egyaránt.” – mondta a stúdió alapítója, Louisa Gray.

A tervező azonban nehéznek találta a fenntartható gyártási folyamatok és természetes anyagok felhasználásával készült kortárs bútorok beszerzését, ezért megbízott művészeket és tervezőket, például Sebastian Cox brit bútortervezőt, hogy készítsenek egyedi darabokat a projekthez. A Cox által keszített darabok közé tartozik egy ágy, hozzá illő asztallal, valamint egy szekrény és mosdó, olyan anyagokból, mint az ebonizált tölgy és kőris, amelyek a tervező állítása szerint képesek mérsékelni a páratartalmat és javítani a beltéri levegő minőségét. A gardrób felületei cédrusfából készültek, mely természetes rovarirtó hatásával elriasztja a molylepkéket.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az ágyneműt és matracot a brit NaturalMat gyártó szállította, akinek termékei a márka szerint teljes egészében biológiailag lebomló anyagokból készülnek. Az ágyat kókuszhéj-szálak, más néven kókuszrost segítségével kárpitozzák, amelyek természetes latexszel vannak bevonva, hogy rugalmas párnázatot hozzanak létre. A hálószobában emellett a német Bauwerk márka természetes mészfestékét alkalmaztákegy a House of Grey stúdióval együttműködésben kifejlesztett színben, melyet a cég megjelentet új kollekciója részeként. A mészfestéket a cég különböző természetes alapanyagok felhasználásával készítik, mint az agyag, kő, kréta, pala és mészkő, és természetes pigmentekkel, például okker felhasználásával színezik.

A fürdőszoba falai Tadelakt nevű mészalapú felületből készültek, amelyet szappanoldattal vízszigetelnek. A hagyományos marokkói építészetben alkalmazott anyag gyártása során 80% -kal kevesebb CO2-t bocsát ki, mint a hasonló cementalapú felületek, és a keletkező legtöbb CO2 a keményedés során újra felszívódik a mészben. A fürdő és a mosogató természetes homokból, égetetlen agyagból és ásványi anyagokból álló anyagból készült, míg a WC-ben a House of Grey a Clayworks kéttónusú agyag falburkolatát használta a Moon Tonal és Buff árnyalatokban.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close