„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Tala Fustok belsőépítész kortárs művészettel és vintage bútorokkal töltötte meg a londoni lakást

A Tala Fustok Studio egy nyugat-londoni lakás belsejét alakította át “nyugodt szentéllyé”, amely gondosan kiválasztott műalkotásokat és a tulajdonos utazásai által befolyásolt bútorokat tartalmaz.

A Palace Gate Apartman a Hyde Parkkal szomszédos viktoriánus kúriablokk negyedik emeletén található a Kensington és Chelsea királyi kerületben. Tala Fustok helyi belsőépítész vállalkozott arra, hogy a négy hálószobás ingatlant egy nyugodt, kortárs műalkotások gyűjteményét tartalmazó otthonná alakítsa át.

“Egy nyugodt szentélyt akartam létrehozni, hogy egyensúlyt teremtsek a város nyüzsgése és a tulajdonos életstílusa között” – mondta Fustok. “Ügyfelünk lelkes utazó, gyakran jár Észak-Afrikába és bőséges európai városokba” – tette hozzá. “Biztosítani akartuk, hogy ez tükröződjön a tervezésben, egyfajta búvóhelyként, emlékeztetőt hozva ezekről a helyszínekről a londoni otthonukba.”

A belső térben a lágy színek palettája a naplementét hivatott felidézni, a kő textúrák és a földszínű szövetek pedig a nomád és természetes hangulatot erősítik. A 252 négyzetméteres belső teret több szerkezeti beavatkozással alakították át, amelyek megnyitották a nappali és az étkező területét, valamint két hálószobát egyesítettek egy nagy fő hálószobává és öltözőtérré.

A fő lakótérben acélgerendák rejtőznek egy olyan térelválasztóba, amely ívelt felületekkel és nyitott polcokkal rendelkezik, amelyek mindenütt fényt és kilátást engednek, miközben helyet biztosítanak a műalkotások bemutatására. A mély árnyalatok és textúrák, köztük a vakolt falak és a bársony kárpitok gazdagságot és változatosságot kölcsönöznek a tervnek, a délnyugati fekvésű terekbe áradó fényt pedig a lehető legjobban kihasználják.

A monokróm színséma egyszerű hátteret képez a műalkotásoknak, a vintage bútoroknak és a testre szabott elemeknek, amelyeket az otthon nyugodt légkörének fokozására hoztak létre. Fustok stúdiója részt vett az otthon egyedi bútorainak és művészeti tárgyainak kiválasztásában, hogy a tereket feldobja és a különböző helyiségekben összhangot teremtsen.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Egy visszafogott előszoba – benne egy velencei tükörrel, egy fonott székkel és egy vázával a kelet-londoni M.A.H Galériából – vezet át az étkezőbe, ahol a The Antique Mirror Company-tól származó tükör lóg a festett tégla kandalló felett. Egy 1970-es évekbeli olasz travertin asztal egy ívelt kanapéval kombinálva teremti meg az informális étkezésre alkalmas teret. Az asztal tetején a londoni Vessel galériából származó asztaldísz, alatta pedig Tim Page tervező bozontos szőnyege található.

Fustok dupla íves ajtókat épített be, hogy összekösse az étkezőt a szomszédos konyhával, ahol a fából készült szekrények kontrasztban állnak a sárgaréz részletekkel, köztük a páraelszívóval. A nappaliban egy travertin kandalló található, valamint egy tükör és egy szőnyeg, amelyek megegyeznek az étkezőben használtakkal. A fehérített rétegelt lemezből, sárgarézből és fából készült egyedi bútorok hozzájárulnak a tér nyugodt, rusztikus jellegéhez.

A fő hálószobában egy rózsaszínű bársonnyal kárpitozott, 1960-as évekbeli ágy adja a merész központi elemet. Az ágy feletti faliszőnyeg a londoni Schmid McDonagh galériából származik, míg a kőkandalló fölött egy francia művész, Christophe Gaignon egyedi tervezésű tükre található. A fő hálószoba melletti öltözködési részleg egy bőrrel és rétegelt lemezzel burkolt, egyedi tervezésű tárolósziget körül helyezkedik el, amelyet felülről a brit Pinch tervezőstúdióból származó függőlámpa világít meg.

A marokkói ihletésű fürdőszobában egyedi készítésű travertin mosdókagyló és zellige csempe található a zuhanyzóban. Ennek a térnek a kialakítása magába foglalja a rezidencia egész területén látható nomád inspirációkat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb