„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Színes alumínium merevítők Párizs legújabb felhőkarcolójának burkolatán

A Tour First felhőkarcolót megelőzve a 48 emeletes, 220 méteres HEKLA Tower lesz Párizs La Défense üzleti negyedének legmagasabb épülete, valamint egész Franciaország második legmagasabb épülete. A jelenleg építés alatt álló, Pritzker-díjas Jean Nouvel által tervezett épület erőteljes építészeti állásfoglalás lesz. A futurisztikus felhőkarcoló, amely a szektor átépítési programja közepette, 2022-ben készül el, 76 000 négyzetméter alapterülete, irodák, szolgáltatások, lobbik, amfiteátrum, vetítőtermek, előadótermek, éttermek, bárok és edzőtermek között oszlik meg. Mindezt azzal a céllal, hogy egyedülálló felhasználói élményt nyújtson rugalmas munkaterületekkel, amelyek elősegítik az interakciót és a jólétet.

A legfelső emeleteken a parkosított rész kontrasztot alkot a szomszédos, ortogonális épületekkel, nagyvonalú homlokzatokkal panorámát kínálva. Nouvel saját szavaival élve, a projekt ily módon az innovációt és az ambíciót testesíti meg, arra törekedve, hogy a város égboltját egy hozzá illő tulajdonsággal gazdagítsa: az extravaganciával.

Ezt szem előtt tartva a HEKLA Tower– amelyet már most is sokan tervezői remekműnek tartanak – nagyszabású tervezési gesztusokat kellett felmutatnia. A homlokzat például háromszög alakú panelek komplex rendszeréből áll, amelyek a torony külsejét szegélyezik, és brises soleil-ként (egy építészeti eszköz, amely elzárja a nem kívánt napfényt) működnek, árnyékolva és eltérítve a napfényt, hogy csökkentsék az üveg térfogaton belüli hőnyereséget. De a nyilvánvaló funkcionalitás mellett a prizma kompozíció célja a projekt elegáns és kortárs esztétikájának fokozása.

E cél érdekében a háromszög alakú panelek több, kifejezetten építészeti felhasználásra készült, színes alumíniumból készült merevítőelemekből állnak. Ezek élénk színárnyalatokban hangsúlyozzák az egyes homlokzati elemek háromszög alakját, merészebbé és karakteresebbé téve az épületburkolatot. Az Ateliers Jean Nouvel a Sandalor színes eloxált alumínium kivitelekből választotta ki a fém tartóelemeket, amelyek az anyag pozitív tulajdonságait – korróziómentesség, könnyű súly, tartósság – és a széles színspektrumot ötvözik.

Ennek eredményeként a Sandalor által kifejlesztett színezési eljárás megakadályozza, hogy a tervezők feláldozzák az anyag fémes jellegét és megjelenését, tartósan megőrizve annak eredendő tulajdonságait. Minden egyes felületkezelést úgy terveztek, hogy ellenálljon a kültéri időjárási hatásoknak, a fényhatásnak, a víznek és a korróziónak, nagy mechanikai ellenállással, tartósságot kínálva, miközben minimális karbantartási és tisztítási költséget igényel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Sandalor az építészeti alumínium eloxálás széles színválasztékát képviseli. Számos felületkezeléssel kombinálva a különböző formátumokon (profilok és lemezek) alkalmazott felületek nagyfokú tervezési rugalmasságot és sokoldalúságot tesznek lehetővé. A HEKLA-Tower projekt során használt alumínium felületeken kívül a Sandalor olajsárga, piros, kék és türkizkék különböző árnyalatait kínálja. Ezeket már sikeresen alkalmazták különböző projektekben és alkalmazásokban, az Eiffel-torony látogatói pavilonjától kezdve az egészségügyi infrastruktúrákon, kutatóközpontokon, irodákon és diákszálló épületeken át.

A nagy teljesítményt a vizuális esztétikai értékkel egyesítve a Sandalor alumínium felületkezelés erőteljes design-nyilatkozattá válik, amely hozzájárul a HEKLA-Tower extravagáns jellegéhez. A homlokzaton a fény és a színek összjátékát teremtve a Sandalor támogatja az épület egyediségét, formálja megjelenését és teljesíti az építész eredeti elképzelését:

“Olyan prizmatikus kompozíciót képzeltem el, amely megsokszorozza a polikróm napellenzőket – borostyán, ezüst és kék -, és keveri az üveget és a fémet, a fényt és az árnyékot, a tömeghatásokat és az átláthatóságot.”Jean Nouvel

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb