„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Modern és luxus házak

Szabálytalan geometriával rendelkező luxus villa az iráni havas hegységben

A Cantilever House az uc21 Architects által létrehozott projekt, mely egy szokatlan geometriával rendelkező otthon, 60 kilométerre Teherántól, 2400 méteres magasságban, ahol nagyon erős tél jellemző. A telek területe körülbelül 600 négyzetméteres, 30 x 20 méteres méretekkel és 20%-os lejtéssel. Az építési terület körülményeit tekintve, az uc21 építészei maximálisan kihasználták a földterület előnyeit az ügyfél igényeinek kielégítése érdekében.

A telket 3 részre osztották: a legnagyobb területet a telek északi részén jelölték ki, ahol megfelelő út található, az épület elhelyezésére. A második részt a szabadtéri szórakoztató tevékenységekhez használták fel, a harmadik rész pedig a telek zöld területeként szolgál. Erre az alapra tervezték a szórakoztató alagsort is, amely egy jacuzzit és bárt tartalmaz, és közvetlenül kapcsolódik a kültéri szórakozóhelyhez, ahol fűtött medence, kandalló és többfunkciós terület található.

A földszintet a privát területek elhelyezésére használták, két különböző kötettel, melyek közül a kisebb az ügyfél lakosztályát foglalja magában, és egy nagyobbat, amelyet a villa bejáratának és a vendégszobáknak ad helyet. Annak érdekében, hogy több helyiség és több funkció legyen ezen az emeleten, mindkét térfogatot meghosszabbították és 30° fokkal elforgatták a déli részüket, hogy a nyugati részen további két hálószoba elférjen. Ezek a földszinti bővítések lehetővé tették, hogy részben lefedjék az úszómedencét és teljesen a kandalló területét, ami hasznos a téli használatra, a havas napokon. Végül a legnagyobb térfogat északi részét az épület bejáratához és egy harmadik kis térfogat létrehozásához használták, amelyet parkolóként szolgál.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az első emelet a lakótérnek ad helyet, szintén két térfogatra osztva; az egyik a nappali, a másik a konyha és az étkező számára. Ezek a térfogatok az alsó szintekre merőlegesen helyezkednek el, mivel a földszinti bővítés két nagy teraszt is magában foglal. A lakótér a legfelső emeleten található a környező tájra nyíló látványos kilátás miatt. Ez a koncepció segített abban, hogy nagyobb területet kapjanak a villában, és több kerttel is rendelkezzen, hogy a projekt az ügyfél minden igényét kielégíthesse. A villa harmóniában a környező hegyekkel, egy olyan alakot felvéve, amely hasonlít rájuk. A teljesen fehér külső télen beolvad a hóval fedett tájba, míg nyáron kiemelkedik belőle.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb