„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Sátrak, melyek iskolaként, klinikaként és menedékhelyként szolgálnak a kitelepített közösségek számára

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) és a Qatar Red Crescent 27, a Zaha Hadid Architects (ZHA) által tervezett sátrat kap, amelyek a kitelepített lakosságot szolgálják és támogatják, az Education Above All (EAA) Alapítvány, a Legfelsőbb Szállítási és Hagyományőrző Bizottság és annak emberi és társadalmi örökség programja, a Generation Amazing Foundation jóvoltából.

A hírt a dohai FIFA-szurkolói fesztiválon belül felállított ZHA-EAA sátor megnyitóján jelentették be, és ez része az ország azon törekvésének, hogy a világbajnokságnak a torna lezárása után is maradandó pozitív hatása legyen. A tízből három már eljutott Pakisztánba és Törökországba, hogy pakisztáni és szíriai gyermekek számára iskolaként használják őket. A Törökországba és Jemenbe küldött tizenöt sátorból tízet iskolaként, ötöt pedig egészségügyi klinikaként fognak használni. Szíriában a Qatar Red Crescent által adományozott tizenkét építményt a lakóhelyüket elhagyni kényszerült közösségek számára szolgáló menedékhelyként fogják használni.

Az Education Above All Alapítvány becslései szerint több mint 70 millió ember kényszerült lakóhelyét elhagyni saját országában, és menekültként él, akiknek fele 18 év alatti. Ebből adódóan kritikus szükség van megfelelő infrastruktúrára, amely ideiglenes szállásként, menedékhelyként, egészségügyi központként és osztályteremként szolgálhat a kitelepített gyermekek és családjaik számára. A Zaha Hadid Architects csatlakozott ahhoz az erőfeszítéshez, hogy sokoldalú és megfelelő tereket biztosítson a játékhoz, a tanuláshoz és a fejlődéshez ezeknek a közösségeknek.

A ZHA-EAA sátrakat úgy tervezték, hogy kihasználják a természetes napfényt és védelmet nyújtsanak az időjárás ellen. A szerkezetek modulárisak, könnyen szállíthatók, összeszerelhetők és szétszerelhetők a különböző helyszíneken. Feljavított és újrahasznosított elemeket is tartalmaznak. A költséghatékony és könnyű szerkezetek szövetburkolatot használnak, hogy az építészeti rendszert a választott program különböző szükségleteihez igazítsák.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Hasonlóan gondolkodó partnerük az Education Above All elkötelezett az innovatív tervezésbe való befektetés mellett a hátrányos helyzetű és kiszolgáltatott közösségek javára. Közösen kifejlesztettek egy robusztus, költséghatékony és könnyű moduláris építészeti rendszert szövetburkolattal, hogy olyan struktúrákat építsenek, amelyek számos variációban adaptálhatók a lakóhelyüket elhagyni kényszerült és mozgásban lévő gyermekek körülményeihez és életéhez. Remélik, hogy ezek az újonnan adományozott sátrak biztonságot, tanulást és játékot nyújtanak majd ezreknek Jemenben, Szíriában vagy Törökországban.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb