Lakberendezés és stílus

Sandro Lominashvili hangya-szerű dizájner széke puzzle-ként áll össze

A grúz tervező, Sandro Lominashvili 18 különálló fa- elemből készített egy geometriai hatású széket, amelyek puzzle-ként vannak egymáshoz illesztve, olyan szerkezetet képezve, amely egy rovar testére hasonlít.

Allo néven, a szék különálló diófa elemekből épül fel, amelyeket CNC-géppel vágnak ki, azok összeszerelése előtt. Az összeillesztés folyamata hasonló a puzzle-hoz. A kész szerkezetet fazárakkal és ragasztóval rögzítik. Az egyes geometriai elemek kiemelkednek az ülés síkjából, hozzájárulva a szék ergonómiájához.

“A váz geometriai elemeit úgy tervezték, hogy az ergonómikus legyen” – magyarázta Lominashvili. “Minden egyes szöge úgy vannak kialakítva, hogy az maximális kényelmet biztosítson a felhasználó számára.” -tette hozzá.

A 25 milliméter vastagságú, négyzet alakú acélcsövekből készült lábakat és kartámaszokat összehegesztetve csavarozzák az üléshez. Az ülés minden egyes elemére szinte habszerű borítást ragasztottak, majd matt-fekete porfestékkel látják el a szék teljes felületét. hatást érjen el. Annak ellenére, hogy nem volt eredeti célja, a stílusos kreálmányt a tervező egy rovar testéhez, pontosabban egy hangyához hasonlítja.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Lominashvili a vizuális inspirációt híres tervezők különféle munkáiból vette, köztük a német ipari tervező Konstantin Grcic és a New York-i tervező Karim Rashid. Allo székének magassága 80 centiméter és 55 centiméter széles, és egymásra rakható az esetleges tárolás praktikussá tételére. A stílusos darabot a tervező a teljes nevéről -Alekszandr Lominashvili- nevezte el – az Al a vezetéknévéből, és Lo vezetéknévből ered-. A jövőben tervezi a szék kárpitozott változatának kidolgozását is.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close