„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Rusztikus luxus: Matías Zegers Arquitectos egy belső udvaros kőházat épített a chilei borvidéken

A Casa Tapihue, a Matías Zegers Arquitectos egy szőlőültetvényen épült kőből készült háza a chilei Casablancában, egy belső udvar körül. A rezidencia Tapihue völgyéről kapta a nevét, mely Chile borvidékén, két hegy között helyezkedik el.

Matias Zegers Arquitectos úgy tervezte meg a családi házat, hogy a lakóknak sokféle módja legyen az ingatlant körülvevő természetes táj kiélvezésére, miközben védve vannak a terület heves szellőitől, mivel azt sem fák, sem magas növényzet nem veszi körül. A belső udvar is ebből az indíttatásból jött létre, azt a célt szolgálva, hogy a lakók ne csak a beltéren, de a szabadban is élvezhessék mindennapjaikat.

Az épületkomplexum négy szerkezete egy négyzet alakú, koncentrikus körökben kirakott macskakövekkel ellátott központi udvar köré rendeződik, mely középpontjában egy edény alakú fém tűzrakó áll. A ház teljes koncepciója a belső udvar körül forog, amely nyugodt, kültéri területet biztosít a lakók számára, védve Casablanca állandó szeleitől. Az építészeti cég egy méterrel a talajszint fölé emelte a házat egy beton lábazaton, hogy a szőlőültetvény fölé emelje a kilátást. A ház egyik oldalát egy drámai könyvespolc foglalja el, mely teljes magasságú üvegfalai az udvarra és a völgyre néznek. A fából készült nyitott könyvespolcok lehetővé teszik a kilátást a tűzrakótól a hegyek felé.

A könyvespolcról túlnyúló acéltető szokatlan tetővonalat létrehozva menedéket nyújt egy kültéri étkező és társalgó számára. A ház körüli tolóajtók a külső teraszokra nyílnak, és lehetővé téve a növényzet és az ültetvény aromáinak átáramlását a házon. Az otthon egy esővíz-gyűjtővel is el van látva, amelyet később öntözésre használhatnak fel a lakók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A belső terekben a kő falak krétafehér árnyalatukban burkolatlanul maradtak, tökéletes kontrasztot alkotva az öntött betonpadlókkal, a meleg tónusú fa ajtókkal és a beépített bútorokkal.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb