„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

Radiátor termoszelep

A termosztatikus szelepek működése a központi fűtéseknél használatos termosztátra hasonlít. Ennek megfelelően a szoba hőmérsékletét mindig az előre beállított értéken tartják.
A szelepeket nem hőmérsékleti értékekre hanem általában egy 0-5-ig, vagy 10-ig tartó skála értékeire tudjuk állítani, így fontos hogy az egyes számokhoz tartozó hőmérsékleti értékeket vagy a szelep leírásából vagy egy szobahőmérő segítségével állítsuk be.

A termosztatikus szelepek működésük során folyamatos szabályozást végeznek. Amikor a helyiség hőmérséklete eléri az előre beállított értéket a radiátor kihűl.
Ez az állapot addig tart amíg a helyiség hőmérséklete a beállított hőfok alá nem esik. Amit ez bekövetkezik a szelep újra nyitni kezd és a radiátor felmelegszik. Ha úgy érezzük, hogy nem megfelelő a helyiség hőmérséklete állítsuk magasabb értékre a szelepet. A fűtés ellenőrzéséhez használjunk szobahőmérőt. A fűtés állapotáról soha ne a radiátor hőmérsékletének ellenőrzésvel bizonyosodjunk meg!


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

radiator_termoszelepKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb