„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

AkciókCLT házakHírek

Prémium CLT Modulház bemutatása

Hazánkban egyre többen vágnak bele a készházak, ezen belül a moduláris házak gyártásába.

Az új cégek legtöbbje tavaly még tanított vagy orvos volt, jó esetben valamilyen más építőipari tevékenységet végzett. Sajnos a hazánkban felépítésre, átadásra kerülő moduláris- és készházak több, mint a fele nem rendelkezik a követelményeknek megfelelő szerkezettel, dokumentációval, műszaki értékeléssel és nem is szabvány szerint gyártja a házait.

A hétvégén volt a MAKÉSZ éves közgyűlése és az egyik MAKÉSZ védjegyes tanúsítvánnyal rendelkező partnerünk a Merkbau Zrt bemutatta a gyönyörű CLT tömörfa fal- födémszerkezettel készülő házait.

A jelen cikkünkben egy CLT moduláris házat mutatunk be, melynek vázszerkezete CLT tömör faanyagból készült.
A falakban lévő hőszigetelés bio minősítésű STEICO farost fenntartható anyag, a falakon kívül Thermowood és Fundermax kompaktlemez borítással, a tető korcolt lemezfedéssel került megvalósításra.

 • CLT szerkezetépítés
 • Padló, fal- és födémszerkezet kiemelt hőszigetelése
 • Korcolt fémlemez fedés a tetőn
 • A nyílászárók fokozott hőszigetelésű, 3 rétegű színes ablakok
 • Kompaktlemez homlokzatburkolat (30 ezer Ft/m2)
 • Vinyl és laminált padló burkolatok 8000 Ft/m2 áron kalkulálva
 • CPL bevonatos beltéri nyílászárók
 • Hűtő-fűtő Midea duál klíma, a padlóban fűtőfilm is elhelyezésre került
 • Az ár a beépített bútorokat is tartalmazza
 • A fürdőben fürdőkád került megvalósításra
 • Terhelhető födémszerkezet, melyhez a horganyzott lépcsőt is biztosítjuk

Az itt bemutatott moduláris ház 31,5 m2-es bruttó alapterülettel rendelkezik és önmagában, egyben is kész épület, mely lakhatásra alkalmas. A beépített jó minőségű és nagy hőtároló kapacitással rendelkező fa alapú hőszigetelés egész évben kellemes lakóklímát biztosít.

Az épület egy nappalival és egy kis szobával rendelkezik, különálló fürdő + WC-vel. Természetesen a belső falak megrendeléskor áthelyezhetőek, hogy egy-egy tér nagyobb lehessen. Értelemszerűen más modulokkal bővíthető a bemutatott mini otthon, így nem kell egyszerre beruházni egy nagy családi házba, így a költségek sem egyszerre jelentkeznek.

CLT vázszerkezetű modul épület külső fotói:


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
31,5 m2-es modul alaprajza
CLT, tömör fenyő látszó belső burkolatok

CLT + Farost + fa vázszerkezettel készült alsó teherhordó födémszerkezet

Mi is az a CLT???

A CLT magyarra fordítva egy keresztlaminált fagerenda, melyet korunk „új betonja” néven is emlegetnek. A rétegelt-ragasztott gerendák alkalmazása több, mint 150 évre nyúlik vissza, ekkor brit templomok és iskolák építésénél hasznosították szerkezeti anyagként. Az 1990-es években Ausztriában kezdték el a ragasztott fatartókat “panelekké” gyártani, melynek a keresztlaminált gerenda nevet adták (cross-laminated timber, CLT). A CLT, egyre nagyobb figyelmet kap, mivel beépítése egyértelműen csökkenti az építési helyszín, a közösségi terek és lakóhelyek építésének ártó klímahatását. A fák növekedésük során elnyelik, és ezzel megkötik a környezetre ártalmas szén-dioxidot. A száraz fa 50%-ban szénből áll, vagyis magába zárva tartja meg a szén-dioxidot, amíg el nem ég. Másodszor, ezeknek az anyagoknak a gyártástechnológiája kevesebb üvegházhatású gázt termel, mint más építőanyagok előállítása.

A CLT ház egyben történő helyszíni daruzása

Amennyiben érdekli a moduláris házépítészet, kérjük keresse kollégáinkat.

A bemutatott mini családi ház 5%-os áfával növelt ára 2023. februári árszinten: 27,9 millió forint telephelyen. A daruzásra, mélybölcsős szállításra ajánlatot teszünk a helyszín ismeretében.

Amennyiben nem kompaktlemez burkolás kerül az épületre kívül, helyette hőszigetelt vakolatrendszerrel az ár: 26,55 millió forint áfával növelten.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb