„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Otthonos ipari esztétika: garázsból lett kényelmes, modern családi ház

Az amszterdami építészeti stúdió, a Barde + vanVoltt tetőablakokkal és üveg válaszfalakkal alakította az egykori garázsépületet egy fényes családi házzá, amely dekorációja hangsúlyozza az épület ipari múltját.

A 100 négyzetméteres épület Amszterdam központjában, egy 1930-as években épült lakóépület földszintjén található, mely eredetileg egy szerszámboltnak adott otthont, de legutóbb garázsként használták. A Barde + vanVoltt építészeti céget azzal bízták meg, hogy alakítsa át az épületet egy nyitott, négyfős család otthonává, amely a lehető legjobb természetes megvilágítással és szellőzéssel rendelkezik. A tulajdonosok emellett ragaszkodtak a fenntartható és természetes anyagok alkalmazásához, és egy egyszerű, minimalista belső tér kialakításághoz, amely lehetővé teszi az eredeti részletek kiemelkedését.

Amszerdamban a legtöbb apartman több szintre oszlik és nagyon szűk. Ettől eltérően az építészek egy lehető legszélesebb nyitott teret akartak kialakítani, folyosók és előszoba megszakítása nélkül. Hat hónapos határidővel a stúdió első kihívása az volt, hogy a természetes fényt az utcára néző épület elejéről a hátsó irányba közvetítse. Ehhez az útra nyíló, nagy, tömör fa bejárati ajtókat üvegre cserélték, ezzel maximalizálva a beáramló fény mennyiségét a lakás nyitott terű konyhájába, étkezőjébe és nappalijába. Az épület hátsó részén a Barde + vanVoltt megemelte a tetőt, és tetőablakokat illesztett be.

Az alaprajz összesen három hálószobát foglal magába – egy fő hálót, saját fürdőszobával és két gyermekszobát, amelyek játszószobákként is funkcionálnak. Mindegyiket favázas üvegfalak és ajtók határolják, lehetővé téve a természetes fény közvetítését ezekbe a sötétebb terekbe.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tervezők második kihívása az ingatlan integritásának megőrzése és a fiatal család egyedi gényeinek egyensúlyba hozása volt. Az épület ipari múltja és az ügyfelek által fontosnak tartott tartósság és a fenntarthatóság határozta meg az anyagválasztást. Az épület eredeti betonpadlóját megtartották és természetes agyag falakkal és ívelt fa ajtó- és ablakkeretekkel ellensúlyozták, melyek az art deco korszakát idézik. Az épület múltjára tekintve a stúdió olyan ipari részleteket adott hozzá az otthonhoz, mint a kezeletlen fakeretek, a fürdőszobában egy szabadon álló ónfürdő és mosdó, a fényes réz csaptelepeket, valamint hengerelt acélból készült konyhai szigetet, kvarcit padlappal.

Kívül az épület homlokzatán lévő eredeti vasbolt feliratokat a helyén hagyták. Nyáron a széles dupla ajtók kinyithatók, és a lakáson kívüli sétálóutca teraszként használható. “A környék, mely csupán néhány utcából áll nagyon egyedülálló terület Amszterdam belvárosában” – magyarázta Boerma. “Falusi érzés, mindenki ismeri egymást, és a gyerekek együtt játszanak az utcán.”

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb