„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílus

OSB-lapok a belső terekben: egy szerény anyagból lett dizájnelem

Egy épület a külső héjától a szerkezeti vázrendszeréig sok rétegből áll. Az emberi testhez hasonlóan ezek közül a rétegek közül sok – amelyek általában a legfontosabb, funkcionális összetevők – a nyilvánosság számára láthatatlanok maradnak, esztétikai jellemzőkkel borítva. A rejtett elemek között minden épület tartalmaz burkolatot, azt a külső burkolatot, amelyet az építőmunkások több kulcsfontosságú céllal helyeznek el: védi a padlót, a falakat, a tetőket és a mennyezeteket, megerősíti a szerkezetet a belső és külső erőkkel szemben, és befedi a teljes vázat, szilárd formát adva az épületnek.

A faburkolat leggyakoribb anyaga a fa, az OSB (Oriented Strand Board) lemezek általában a legjobb választás. Miért? Az OSB-lapok keresztirányú fahasábok tömörítésével és hőre keményedő ragasztóval történő összeragasztásával készülnek, ezért könnyűek, rugalmasak, erősek, sokoldalúak és teljes mértékben újrahasznosíthatók. Emellett azzal is kitűnik, hogy ellenállnak az elhajlásnak, a vetemedésnek és a torzulásnak, amellett, hogy némi hő- és hangszigetelést is nyújtanak. Jó teljesítményük és mechanikai tulajdonságaik mellett azonban az OSB különösen arról ismert, hogy olcsóbb, mint más alternatívák, így drasztikusan megtakaríthatóak a költségek és az idő. Valójában ez a szerkezeti lemez 3-5 dollárral olcsóbb lehet, mint a rétegelt lemez, ami megmagyarázza, hogy miért tekintik gyakran annak olcsó helyettesítőjének.

Az OSB szilárd hírnévre tett szert, mint megfizethető, ugyanakkor megbízható termék, amely – legalábbis széleskörű használatakor – rejtve marad az épületek belsejében. Ezért általában nem társul hozzá olyan dekoratív esztétikai érték, amely megérdemli, hogy lássák. Az egyszerűségében rejlő szépséget megtalálva, a közelmúltbeli projektek az OSB-lemezeket látható dizájnelemként építették be a modern lakásbelsőkbe, új értelmet adva ezzel a széles körben használt gépesített lemeznek. A funkcionális és dekoratív motívumokat egyaránt szolgáló, szerény anyagot olyan stílusos elemmé változtatta, amely képes melegséget és egyedi karaktert kölcsönözni a tereknek.

Lakkozva vagy nyersen – és a szalmasárgától a halványbarnáig terjedő színekkel – az OSB végtelen tervezési lehetőségeket kínál, amelyek különböző léptékekben fedezhetők fel: a teljes falak és mennyezetek burkolásától kezdve a kis területek és bútorok egyszerű burkolásáig. Más faanyagokkal és semleges színekkel is kombinálható a kényelmes északi stílus eléréséhez, vagy acéllal és betonnal az elegáns ipari megjelenés érdekében. Végső soron ez egy egyszerű anyag, amely jelentős változást hozhat – és ugyanakkor merevséget és szilárdságot kölcsönözhet a belső tereknek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Hogy még jobban elmerüljünk ebben az emelkedő trendben, az alábbiakban bemutatjuk az OSB-lemezek kreatív és inspiráló felhasználási módjait az otthonok gyönyörű dizájnelemeként:

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb