„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Olvadozó szobrok hívják fel a figyelmet az éghajlatváltozásra Floridában

A három vadonatúj szobor, melyeket 2020 szeptemberében telepítettek Florida forgalmas városaiba, alig egy hét alatt elolvadtak, és alkotóik pontosan ezt akarták elérni. A viaszból készült művészi darabok egy aktivista kampány részét képezték, hogy felhívják a floridiaiak figyelmét a globális felmelegedés komolyságára.

Az éghajlati válság elleni hadjárat részeként a floridai CLEO Institute, az „éghajlati műveltség építésének és az éghajlat-cselekvés ösztönzésének” szentelt nonprofit szervezet a Zubi hirdetési ügynökség, az 1stAveMachine média cég, valamint a díjnyertes művész és feltaláló, Bob Partington segítségét kérte a három viaszkonstrukciót létrehozására, amelyek kevesebb mint öt nap alatt elfolyósodtak, feltárva a rejtett üzenetet a Föld környezeti vészhelyzetéről.

Florida az erősen aktív hurrikánszezon mellett az ötödik legmelegebb nyarat élte meg 2020-ban. “Növekedett hőmérsékleteket és emelkedett tengerszintet is tapasztalunk” – mondta Yoca Arditi-Rocha, a The CLEO Institute ügyvezető igazgatója a CNN-nek. “Számunkra az éghajlatválság nagyon releváns, hiszen nagyon sok módon érinti a floridai lakosságot.”

Bob Partington azt a feladatot kapta az intézettől, hogy keresse meg a módszert annak bemutatására, hogy az emelkedett hőmérséklet és tengerszint milyen mértékben károsítja az állam lakóit.

Az első szimbólum, amelyet a kreatív csapat választott, egy vízimentő kunyhó volt, „Több hőség, kevesebb strand” felirattal az oldalán. Ivan Calle, a Zubi ügyvezető igazgatója azt remélte, hogy reméli, hogy az emberek összekapcsolják majd a pontokat a tengerszint emelkedése, a parti erózió és a floridai turizmus által vezérelt gazdaság erőssége között.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A második darab floridai párduc kölyköt és anyját ábrázolta. “Az igazi párducok nem olvadnak meg” – mondta Calle -, de művészien meg akartuk mutatni, hogy a szélsőséges hőség és az éghajlati válság egyéb hatásai, mint például az emelkedő tengerek, veszélyt jelentenek fennmaradásukra, és ezt minden floridai szeretné megelőzni. ”

A végső kompozíció egy nagyapát és unokáját ábrázolja egy park padján ülve. „A klímaválság veszélyt jelent az egészségünkre. A légzőszervi és szív- és érrendszeri betegségektől kezdve a mentális egészségig és a fertőző betegségekig többet kell tennünk a globális felmelegedés szennyezésének csökkentése érdekében ”– hangsúlyozza Yoca Arditi-Rocha.

Mind a három alkotás egy a mögöttes tartalom mellett egy rejtett üzenetet fedett fel olvadásuk során. Bár a szobrok eredeti szépségét most már csak fényképeken lehet megtekinteni, a CLEO és az együttműködő szervezetek remélik, hogy a drámai műalkotások motiválni fogják a lakosokat, hogy csatlakozzanak harci kiáltásukhoz.

Forrás: www.dornob.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb