Home / Akciók / Okosházak tervezése és építése

Okosházak tervezése és építése


TÍPUSTERVEK Műszaki Tartalom és ár összehasonlítás ÁRAJÁNLAT SAJÁT TERVRE Kapcsolat

Pár évvel ezelőtt már az is nagy szó volt, ha valakinek okostelefon volt a zsebében.
Ma már szinte nem is gyártanak hagyományos mobiltelefont, teljesen átvették az okostelefonok az uralmat.

A telefonkészülékek, táblagépek, számítógépek fejlődésével párhuzamosan az okosház rendszerek is fejlődnek és egyre több háztartási gép és eszköz fog bekapcsolódni a háztartásunkban a hálózatba és válik ezáltal távolról is felügyelhetővé és vezérelhetővé.

Smart house flat illustration concept

Az okosházak 3 különböző témakörben segítik az életünket:

okosházEzek közül a legfontosabb az energiatakarékosság. Ezt a pontos fűtés- és hűtésvezérléssel, valamint távfelügyelettel lehet elérni, hiszen miért fűtenénk amikor nem vagyunk a lakásban és ha otthon tartózkodunk, akkor is lehetőséget biztosít a különböző helyiségek fűtési hőmérsékletének és ritmusának eltérő szabályozására. Ezenkívül az okosház rendszerünk szabályozza a helyiség friss levegő ellátását, ezáltal mindig friss levegő lesz a lakók számára és az elhasznált levegő hőmérsékletét felhasználja a rendszer a bejövő friss levegő hűtésére, vagy éppen fűtésére, mellyel további energiát takarít meg számunkra, hiszen a megtermelt hőt felhasználja, nem kidobja, mintha az ablakon át szellőztetnénk.

Egy energiatakarékos okosház kivitelezésekor ajánlott a napelemes áramtermelést is megvalósítani, hiszen a családiházunknál teljesen nulla forint lehet a külső energia igényünk. Az okosház vezérlés a napelemes áramtermelésről részletes statisztikákat készít, így bármikor nyomon követhető az elhasznált és a megtermelt fogyasztás.
Vannak olyan fejlesztések, melyek egyaránt szolgálják a kényelmet és az energiatakarékosságot, ilyen például az árnyékolás vezérlések, hiszen ha besüt a nap, akkor automatikusan az árnyékolók működésbe lépnek, mellyel szintén elősegítik az energiatakarékosságot és a kellemesebb komfortot.

z12Az energiatakarékosság mellett az okosházak a bentlakók extra kényelmét szolgálják.

Gondoljunk bele, hogy már nem kell kimenni a kaputelefont felvenni, hiszen azt a saját mobilunkon, laptopunkon, vagy a tv-n keresztül is megnézhetjük, hogy ki csengetett és kapcsolatba léphetünk vele, még akkor is, ha több száz vagy ezer km-re vagyunk az otthonunktól.

De említhetjük azt is, hogy minden világítási eszközt, azok fényerejét, színvilágát is vezérelhetjük. Beállíthatjuk azt is, hogy reggel a kedvenc zenénk ébreszt a szobánkban, közben a redőnyvezérlés a motorokkal felhúzza az árnyékolókat és elindul a kávéfőzőnk a konyhában. Persze végtelen az okosházak lehetőségének tárháza, hiszen ma már szinte minden elektromos eszközünket vezérelhetjük az okosház rendszerünkkel.
Smarthome-308x208A harmadik nagy témakör az okosházak miértjére, az az otthonunk biztonsága.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
- Borka Krisztofer: 102-es mellék (krisztofer@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-as mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

INGYENESEN HÍVHATJA TANÁCSADÓINKAT - KATTINTSON MOST!

Mindegy hogy hol vagyunk a világban, megtudhatjuk, hogy ki tartózkodik a lakásban, ki mikor ért haza, vagy éppen távozott a lakásból. Bármikor betekinthetünk a lakásba, a felszerelt kameráinkon keresztül a távolból is. Ez remek lehetőség arra, hogy gyermekeinket, beteg, vagy idős rokonainkra rápillantsunk. Természetesen megszűnik az idegesség, hogy bezártuk -e az ablakot, vagy kikapcsoltuk-e a tűzhelyet, mikor eljöttünk, hiszen ezeket le lehet kérdezni. A riasztórendszernél is számtalan variációban programozhatóak az eszközök. Például, ha a gyerek hazajön az iskolába, akkor a szülőknek küld egy üzenetet az okosház rendszer és a bejárati ajtót bezárva a külső nyílászárók riasztóit újra aktiválja, majd a gyermekszobában a fűtést magasabb hőfokra emeli. A lakásunk szélérzékelője, ha nagy szelet érzékel, a redőnyöket, zsaluziákat, napvitorlákat biztonságos állapotba állítja.

A jövő az, hogy 20 év múlva minden elektronikai eszközünk hálózati eszköz is lesz egyben, és lehet vele majd a távolból kommunikálni, vezérelni. Ma már olyan hűtőgépeket terveznek és gyártanak, melyek üzenetben értesítik a háziasszonyokat, hogy kifogyott a hűtőből a banán, valamint a tej szavatossága is lejár és segít a bevásárlásban. Természetesen a porszívónk is előre jelzi majd, hogy mikor kell porzsákot vásárolni és cserélni, ugyanúgy mint a nyomtatónk is jelezni fogja egy email üzenetben, vagy sms-ben, ha egy elektronikai bolt előtt megyünk el autóval, hogy itt a legolcsóbb a patron és hamarosan cserélni kell.

Nagyon fontos, hogy okosház vezérlést olyan házakba érdemes beépíteni, ami új kivitelezésű családiház, vagy lakás és kiemelten energiatakarékos megoldásokat alkalmaz a falak, tető és a födémszerkezet, valamint a nyílászárók és a fűtés tekintetében.

Most jöhet a kérdés, hogy egy okosház vezérléssel ellátott,  modern építési technológiával készült családiház mennyibe kerül. Itt a válaszunk a kérdésre:

 • 100 m²-es kiemelten energiatakarékos kulcsrakész EnergyFriendHome készház
 • Napelemes energiatermelő,  hálózatra visszatápláló rendszer (gyakorlatilag nulla forint rezsiköltség)
 • 20 m²-es nyitott terasz
 • 3 rétegű üvegezéssel ellátott, argon gázzal töltött 6 légkamrás műanyag ablakok
 • Kiemelten energiatakarékos, okosház vezérléssel ellátott, helyiségenként szabályozható Nanonap infra sugárzófűtés
 • 400 m³/óra teljesítményű automatikus vezérlésű szellőztető (rekuperátor) rendszer
 • 12 darab világítási kör számára okosház vezérlés kiépítése, távfelügyelhető, távvezérelhető, fényerő vagy szín vezérléssel
 • 7 darab okosház vezérléssel ellátott alumínium motoros redőny és szúnyogháló
 • kártyás, vagy kódos beléptető rendszer
 • okosház riasztórendszer
 • 8 darab 2 Mpixeles biztonsági éjjellátó kamerarendszer telepítése
 • 7, 000 Ft/m² áron kalkulált burkolatok

Tehát az alábbi full extra felszereltésgű okosház kedvezményes vállalkozói díja most csak 28 Millió forint / 100 m² az első 3 megrendelőnk számára.

Az okosházak Loxon miniszámítógép vezérléssel valósulnak meg.

 

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
- Borka Krisztofer: 102-es mellék (krisztofer@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-as mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánló

Családi ház építés katalógus 2019

TÍPUSTERVEK Műszaki Tartalom és ár összehasonlítás ÁRAJÁNLAT SAJÁT TERVRE Kapcsolat A Kp Sales House Kft …

2 hozzászólás

 1. “üzenetben értesítik a háziasszonyokat, hogy kifogyott a hűtőből a banán” – minden háziasszony tudja, hogy a banánt nem szabad hűtőben tárolni, mert bebarnul.. Ezt az okosház nem tudja? :))))

  Nagyon tetszik ez az okosház-dolog.. szívesen olvasnék többet róla..

  • Kedves Alee!
   Köszönjük az észrevételét.
   Hamarosan az elkészült okosházainkat is prezentáljuk.
   Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk oldalunkon!
   Tisztelettel:
   Kp.hu ügyfélszolgálata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..