„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

AkciókEnergyFriendHomeKiemelt cikkeink

Okosházak tervezése és építése

Pár évvel ezelőtt már az is nagy szó volt, ha valakinek okostelefon volt a zsebében.
Ma már szinte nem is gyártanak hagyományos mobiltelefont, teljesen átvették az okostelefonok az uralmat.

A telefonkészülékek, táblagépek, számítógépek fejlődésével párhuzamosan az okosház rendszerek is fejlődnek és egyre több háztartási gép és eszköz fog bekapcsolódni a háztartásunkban a hálózatba és válik ezáltal távolról is felügyelhetővé és vezérelhetővé.

Smart house flat illustration concept

Az okosházak 3 különböző témakörben segítik az életünket:

okosházEzek közül a legfontosabb az energiatakarékosság. Ezt a pontos fűtés- és hűtésvezérléssel, valamint távfelügyelettel lehet elérni, hiszen miért fűtenénk amikor nem vagyunk a lakásban és ha otthon tartózkodunk, akkor is lehetőséget biztosít a különböző helyiségek fűtési hőmérsékletének és ritmusának eltérő szabályozására. Ezenkívül az okosház rendszerünk szabályozza a helyiség friss levegő ellátását, ezáltal mindig friss levegő lesz a lakók számára és az elhasznált levegő hőmérsékletét felhasználja a rendszer a bejövő friss levegő hűtésére, vagy éppen fűtésére, mellyel további energiát takarít meg számunkra, hiszen a megtermelt hőt felhasználja, nem kidobja, mintha az ablakon át szellőztetnénk.

Egy energiatakarékos okosház kivitelezésekor ajánlott a napelemes áramtermelést is megvalósítani, hiszen a családiházunknál teljesen nulla forint lehet a külső energia igényünk. Az okosház vezérlés a napelemes áramtermelésről részletes statisztikákat készít, így bármikor nyomon követhető az elhasznált és a megtermelt fogyasztás.
Vannak olyan fejlesztések, melyek egyaránt szolgálják a kényelmet és az energiatakarékosságot, ilyen például az árnyékolás vezérlések, hiszen ha besüt a nap, akkor automatikusan az árnyékolók működésbe lépnek, mellyel szintén elősegítik az energiatakarékosságot és a kellemesebb komfortot.

z12Az energiatakarékosság mellett az okosházak a bentlakók extra kényelmét szolgálják.

Gondoljunk bele, hogy már nem kell kimenni a kaputelefont felvenni, hiszen azt a saját mobilunkon, laptopunkon, vagy a tv-n keresztül is megnézhetjük, hogy ki csengetett és kapcsolatba léphetünk vele, még akkor is, ha több száz vagy ezer km-re vagyunk az otthonunktól.

De említhetjük azt is, hogy minden világítási eszközt, azok fényerejét, színvilágát is vezérelhetjük. Beállíthatjuk azt is, hogy reggel a kedvenc zenénk ébreszt a szobánkban, közben a redőnyvezérlés a motorokkal felhúzza az árnyékolókat és elindul a kávéfőzőnk a konyhában. Persze végtelen az okosházak lehetőségének tárháza, hiszen ma már szinte minden elektromos eszközünket vezérelhetjük az okosház rendszerünkkel.
Smarthome-308x208A harmadik nagy témakör az okosházak miértjére, az az otthonunk biztonsága.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Mindegy hogy hol vagyunk a világban, megtudhatjuk, hogy ki tartózkodik a lakásban, ki mikor ért haza, vagy éppen távozott a lakásból. Bármikor betekinthetünk a lakásba, a felszerelt kameráinkon keresztül a távolból is. Ez remek lehetőség arra, hogy gyermekeinket, beteg, vagy idős rokonainkra rápillantsunk. Természetesen megszűnik az idegesség, hogy bezártuk -e az ablakot, vagy kikapcsoltuk-e a tűzhelyet, mikor eljöttünk, hiszen ezeket le lehet kérdezni. A riasztórendszernél is számtalan variációban programozhatóak az eszközök. Például, ha a gyerek hazajön az iskolába, akkor a szülőknek küld egy üzenetet az okosház rendszer és a bejárati ajtót bezárva a külső nyílászárók riasztóit újra aktiválja, majd a gyermekszobában a fűtést magasabb hőfokra emeli. A lakásunk szélérzékelője, ha nagy szelet érzékel, a redőnyöket, zsaluziákat, napvitorlákat biztonságos állapotba állítja.

A jövő az, hogy 20 év múlva minden elektronikai eszközünk hálózati eszköz is lesz egyben, és lehet vele majd a távolból kommunikálni, vezérelni. Ma már olyan hűtőgépeket terveznek és gyártanak, melyek üzenetben értesítik a háziasszonyokat, hogy kifogyott a hűtőből a banán, valamint a tej szavatossága is lejár és segít a bevásárlásban. Természetesen a porszívónk is előre jelzi majd, hogy mikor kell porzsákot vásárolni és cserélni, ugyanúgy mint a nyomtatónk is jelezni fogja egy email üzenetben, vagy sms-ben, ha egy elektronikai bolt előtt megyünk el autóval, hogy itt a legolcsóbb a patron és hamarosan cserélni kell.

Nagyon fontos, hogy okosház vezérlést olyan házakba érdemes beépíteni, ami új kivitelezésű családiház, vagy lakás és kiemelten energiatakarékos megoldásokat alkalmaz a falak, tető és a födémszerkezet, valamint a nyílászárók és a fűtés tekintetében.

Most jöhet a kérdés, hogy egy okosház vezérléssel ellátott,  modern építési technológiával készült családiház mennyibe kerül. Itt a válaszunk a kérdésre:

 • 100 m²-es kiemelten energiatakarékos kulcsrakész EnergyFriendHome készház
 • Napelemes energiatermelő,  hálózatra visszatápláló rendszer (gyakorlatilag nulla forint rezsiköltség)
 • 20 m²-es nyitott terasz
 • 3 rétegű üvegezéssel ellátott, argon gázzal töltött 6 légkamrás műanyag ablakok
 • Kiemelten energiatakarékos, okosház vezérléssel ellátott, helyiségenként szabályozható Nanonap infra sugárzófűtés
 • 400 m³/óra teljesítményű automatikus vezérlésű szellőztető (rekuperátor) rendszer
 • 12 darab világítási kör számára okosház vezérlés kiépítése, távfelügyelhető, távvezérelhető, fényerő vagy szín vezérléssel
 • 7 darab okosház vezérléssel ellátott alumínium motoros redőny és szúnyogháló
 • kártyás, vagy kódos beléptető rendszer
 • okosház riasztórendszer
 • 8 darab 2 Mpixeles biztonsági éjjellátó kamerarendszer telepítése
 • 7, 000 Ft/m² áron kalkulált burkolatok

Tehát az alábbi full extra felszereltségű okosház kedvezményes vállalkozói díja most csak 28 Millió forint / 100 m² az első 3 megrendelőnk számára.

Az akció véget ért!

Az okosházak Loxon miniszámítógép vezérléssel valósulnak meg.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

6 hozzászólás

 1. “üzenetben értesítik a háziasszonyokat, hogy kifogyott a hűtőből a banán” – minden háziasszony tudja, hogy a banánt nem szabad hűtőben tárolni, mert bebarnul.. Ezt az okosház nem tudja? :))))

  Nagyon tetszik ez az okosház-dolog.. szívesen olvasnék többet róla..

  1. Kedves Alee!
   Köszönjük az észrevételét.
   Hamarosan az elkészült okosházainkat is prezentáljuk.
   Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk oldalunkon!
   Tisztelettel:
   Kp.hu ügyfélszolgálata

 2. Üdv. Az első 3 megrendelőnek 28mill.?.Mikori a cikk?
  Ajánlatuk èl?
  Üdv.Gabriella

  1. Kedves Gabriella!
   Sajnos ez már egy nagyon régi akciónk volt.
   2020-ban 1 m2 félkész ház 300-330 ezer forint közötti áfa nélküli áron elérhető alapozás nélkül.
   Tisztelettel: Zsebő Zsanett
   Kp Sales House Kft ügyvezetője

   1. Köszönöm válaszát. Sajnos az Ön által leírt ár már meghaladja lehetőségeinket. Ha jól gondolom a kulcsrakész ár lehet akár 430000/nm áfával.
    Üdv, Gabriella

    1. Kedves Gabriella!
     2020-ban egy full extraneous felszerelt prémium családi ház alapozással együtt cca. 360 ezer forint plusz áfa, ez cégeknek nulla százalék áfa költséget, míg magánszemélyeknek 27% plusz költséget jelent.
     Tisztelettel:
     Zsebő Zsanett
     ügyvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb