„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

Nemesvakolat

A kész tégla- vagy betonfalra alapvakolat kerül, amelynek felületét olyanra képezik ki, hogy az alkalmassá váljon a külső, (színező) vakolat fogadására. A köznyelvben sokszor keveredik a nemes- és a vékonyvakolat fogalma. A legegyszerűbb, mindenki által érthető különbség, hogy a zsákos anyagok a nemes, míg a vödrösek a vékonyvakolatok.
A vakolóanyagok fontos fizikai jellemzőkkel rendelkeznek: ilyenek a lélegző-képesség, vízállóság, gombaállóság, hőszigetelő-képesség, repedés-áthidalás illetve a rugalmasság. Az említett tulajdonságokat nagyban befolyásolja a vakolóanyag összetétele. A klasszikus cement és mész összetételű vakolatok mellett elterjedtek a korszerű, szilikongyanta kötőanyaggal rendelkező, jó páraáteresztő és portaszító tulajdonságokkal rendelkező anyagok is. Szintén minden nagyobb építőanyag-gyártó termékei között megtalálhatók a diszperziós kötőanyagot tartalmazó vakolatok, melyek páraátengedési tulajdonságai a leggyengébbek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb