„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Modern villa Mallorca szigetén, a hagyományos, rusztikus építészet jegyében

Mallorca egy olyan sziget, amely tele van gyönyörű természeti tájakkal, valamint festői, kőből épült, történelemmel és hagyományokkal teli városokkal. A Beef Architekti építészeti cég modern, luxus otthonokat és nyaralókat épít a szigeten, a népi építészet tiszteletben tartásával. Casa Fly projektjük ey 400 négyzetméteres, festői tájon elhelyezkedő telken épült, 2020-ban.

A Casa Fly tervezése tükrözi a hagyományos technikákat és anyagokat, például a helyi kőbányából származó kövek nyers, rusztikus megjelenését. A kőhomlokzat, amely egy tipikus kialakításon alapul, amely az egész szigeten megtalálható, mint kerítés vagy támfalak. Ezeket a hagyományos száraz “Pedra en sec” technikával építettek. Ezt a helyi dizájnt az UNESCO 2018-ban az emberiség szellemi kulturális örökségének nyilvánította. Az esztétikán kívül a masszív homlokzat segít hűvösen tartani a házat a nyári hónapokban, télen pedig nagy potenciállal rendelkezik a hő megtartására. A ház tiszteletben tartja a helyi adottságokat, ezért számos természetes árnyékoló vagy szellőző rendszert építettek be.

Először is, az ablakok a szerkezet belsejébe vannak süllyesztve, természetes árnyékolást létrehozva. A lehajtható fa redőnyök további természetes hővédelmet biztosítanak. Mindezen jellemzők a hagyományos mallorcai házak homlokzatát tükrözik. A keskeny függőleges lamellák gyengéd árnyjátékot teremtenek a belső térben, amely kiegészíti a helyi hagyományos hangulatát. A lamellák közötti terek lehetővé teszik a levegő keringését még akkor is, amikor a redőnyök zárva vannak. A tervezés természetes szellőzésre alapult, amely az aktuális igényeknek megfelelően helyileg vagy az egész házban használható. Az egyes emeleteken található különböző ablaknyílások lehetővé teszik a friss levegő beáramlását és a házon keresztül a tetőablakokig történő áramlását, ami függőleges és vízszintes szellőzést biztosít.

A ház a hagyományos anyagok, technikák és empirikus elvek alkalmazásával harmóniában van a helyi építészettel. A kőhomlokzat a mészvakolattal kombinálva a belső terekben is jelen van. A belső terek szándékosan semlegesek, hogy tiszta hátteret biztosítsanak az egyedi készítésű bútorzatnak. A fa, a helyi kő és a beton a dominánsan használt anyagok a projektben. Mindegyik anyagnak sajátos szerepe van a tervezésben. A lépcsőház melletti fa lamellák függőleges tengelyeket vagy a ház “csontvázát” alkotják. Az étkezőasztal felett kézzel készített kerámia függőlámpák csoportja egyedi benyomást kelt, míg egy absztrakt bronz angyalszobor néz az előcsarnokból a kilátás felé.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A környezet a ház elhelyezkedésével minden szinten más-és más kilátást teremt. Az alsó szinten az vizuálisan összekapcsolódik a végtelen tengerrel. A magasabb emeleten található szobákból az éjszakai órákban a gyönyörűen kivilágított város látható. A város a lejtős terep és a fenyőfák lombkoronái közötti résen keresztül pillantható meg. Végül a végtelenített medencéből a medence vize vizuálisan folyamatosan összeolvad a tengerrel és a látóhatárral. A Casa Fly lehetővé teszi lakói számára, hogy rendkívüli pillanatokat éljenek át, minden egyes nap.

Forrás: www.archdaily.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb