„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Modern moduláris ház, Oroszország egy lejtős telkén

A Modular House on the Slope egy fiatal házaspár számára készült vidéki rezidencia, melyet 2019-ben tervezett a BIO-architects Oroszország Ozora településén. A lejtős telek szokatlan megoldást javasolt a moduláris ház elhelyezkedése és a táj kialakítása szempontjából.

A projekt ötlete egy nagyon nyitott, de mégis működőképes lakótér létrehozása volt. Az ügyfél családja a lehető legtöbb időt szerette volna a gyermekekkel a szabadban tölteni, megteremtve a vonzerőt a természet felé, anélkül, hogy elveszítenék a kényelmet és a funkcionalitást, hiszen ezek manapság nagyon fontos elemek. Így jelentek meg a ház körüli nagy teraszok. A teraszokat egy lugas követte, amely árnyékos szabadtéri helyet teremt a közös étkezésekhez a forró nyári napokon, egy nyári konyha mellett, amely tökéletes helyet kínál a kényelmes ételkészítéshez a szabad ég alatt. Ezen a területen egy tábortűzhely is beépítésre került, a romantikus estékre. A ház panorámás üvegezésével, a kandallóban lobogó tűzzel és természetes anyagokkal megteremti a skandináv „hygge” életérzést.

A ház a telek hátulján épült, és két részre oszlik – egy elülső nyilvános részre nyári konyhával, illetve egy privát területre, mely az erdő felé nyílik. Az elülső veranda a telekre néz, déli tájolással. Télen a nap felmelegíti az egész házat, nyáron a veranda tetője pedig kellemes árnyékot és kényelmes mikroklímát teremt a házon belül és a verandán egyaránt. A ház hátsó része, ahol a hálószobák találhatók, az erdőre néz. A hálószobában egy nagy panorámaablak biztosítja a csodálatos kilátást és a természetes megvilágítást.

A ház szokatlan elhelyezkedése és magas alapozása lehetővé tette egy nagy tárolóhely kialakítását a ház alatt. A magasságkülönbség érzékelteti a fák közé épített házat, mivel a fák koronája látható az oldalsó ablakokból és az oldalsó teraszról. A projekt egyszerű és környezetbarát anyagok – fa, üveg és fém – felhasználásával valósult meg. A ház befejezése tömör fenyőből, a külső korlátok fából és fémből készültek, a tetőn profilozott fém fekszik, az alap és a tartószerkezetek fémből készülnek. A kiterjedt üvegfelületek harmonikusan összekötik a ház belsejét és a természetes környezetet. A belső teret világos rusztikus stílusban tervezték. A belső terek tele vannak fából készült bútorokkal, fűzött textíliákkal, fonott kosarakkal, régiségekkel és szentpétervári művészek munkáival.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A “DublDom” moduláris technológia lehetővé tette a projekt gyors megvalósítását. A helyszínen a tereprendezési munkálatokat az alapozás telepítésével egy időben vitték véghez. Eközben a házat egy meleg gyártóüzemben gyártották. Kora tavasszal a ház moduljait a helyszínre hozták és ott telepítették. Ezután a ház tulajdonosai a tájtervezésre, a belső terekre és a dekoráció részleteire összpontosíthattak, meghagyva maguknak a legkellemesebb részt.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb