„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

MM Home: eklektikus otthon, melyet az ügyfelek világkörüli utazásai ihlettek

Az MM++ Architects projektje olyan hatást kelt, mintha az egyszerűen egy monolit betontömbből lenne kivágva. A 2019-ben teljesített MM Home nyíltan demonstrálja nyersanyagainak esztétikáját, letisztult külső homlokzata teljesen ellentmondásos annak eklektikus belső kialakításával.

Mint sok vietnami „cső” ház esetében, a telek szűk lábnyomát a felfelé irányuló építkezés ellensúlyozza. A 600 négyzetméteres trapéz alakú telek, két utcára néző oldallal és a Saigon folyóra néző lenyűgöző panorámával, olyan kialakítást igényelt, amely minden oldaláról kilátást biztosít és minden oldaláról látható. A térbeli tervezési stratégia a trapéz alakú épületet tágas, téglalap alakú szobákra, és háromszög alakú mellékhelyiségekre osztja fel, amelyek fürdőszobaként és tároló helyiségekként szolgálnak.

Az erkélyeket a kifelé való építkezés helyett az épület elsődleges homlokzatába rejtve építették be, mely finom árnyékot és panorámás kilátást nyújt, és nem szól bele a szerkezet egyszerű külső formájába. Az ablakok helyett hosszúkás nyílásokat építettek a homlokzatba, amelyek biztosítják a légáramlást és a napfény bejutását. Az egyes nyílások napórákként is működnek – éles geometriai árnyékokat vetnek, amelyeket a nappali fény mozgása koreografál.

Az otthon kertjében a növények szabad uralmat kaptak, felkúszva az egyes szintek között, díszítve a szerkezet alapvető szögletes formavilágát. A lakóterület kifejezetten vendégszerető, informális stílusú, szinte egy szentély érzetét kelti, mely formatervezését lehetetlen egyetlen jellemzővel leírni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A belső terek esztétikáját az ügyfelek világkörüli utazásai és magukkal hozott emlékei ihlették. Elhelyezkedését maximálisan kihasználva, az közvetlenül kapcsolódik a buja szabadtérhez. Az MM Home teljes területét az anyagok közötti texturális játék határozza meg. A nyers beton, az acél, és a domináns fa felületek éles, letisztult vonalai a japán Edo-kori építészetre utalnak.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb