„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Minimalista belsőépítészeti stílus; kevesebb részlet, több kényelem

Mi az a minimalista belsőépítészeti stílus?

A minimalizmus bármire alkalmazható, a művészettől és az életstílustól az építészetig és a belsőépítészetig. A minimalista lakberendezés fő mantrája az egyszerűség és a „kevesebb több”. Tiszta, modern vonalakkal, visszafogott sziluettekkel, egyszerű, monokromatikus szín-és anyagpaletával, egy harmonikus atmoszférát alkot, melyben a hangsúly a funkcionalitáson van.

Egy átlagos háztartásban 300 000 vagy annál több tárgy van. Ennek ellenére egy ember átlagosan évente tizenkét napot kutat olyan dolgok után, amelyeket nem talál a saját otthonában. A minimalizmus művészete túlmutat egy puszta lakberendezési irányzaton, sokkal inkább egy életmódot tanít. Olyan életmódot, amelynek rengeteg előnye van, például az fizikai és a szellemi dolgok prioritásának átértékelése, keveseb stressz és nagyobb szabadság.

Az egyszerűségben rejlik a szépség. Mint belsőépítészeti stílus, a minimalizmusban minden meghozott döntés mögött egyértelmű szándék rejlik. Tehát nem fektetünk be feleslegesbe.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A minimalista stílus előnyei

  • A minimalista stílus egyik nagyszerű tuajdonsága, hogy képes a kis tereket optikailag nagyobbnak feltűntetni.
  • A minimalista dekoráció feltehetőleg soha nem megy ki a divatból.
  • Mivel a minimalista belsőépítészet a funkcionalitásról valamint a kifinomult és a jól megítélt szépségről szól, spórolhatsz a szükségtelen berendezéseken és funkciókon.

Hogyan alakítsuk ki a minimalista stílust otthonunkban?

  • Mivel a minimalista dizájn a nyers szépségről szól, ünnepeld otthonod építészeti részleteit ahelyett, hogy elrejtenéd őket. Boltívek, vagy szögegyenes élek- ez mind az otthonod dekorációjának részét képezheti.
  • Az egyszerűség és az igény együtt jár a minimalista lakberendezési esztétikában, az egyik soha nem múlja felül a másikat. Új elemek behozatalakor mindig tudd megindokolni az egyes elemek szükségességét.
  • Fektess be a stílusos tároló (lehetőleg rejtett) megoldásokba, ami megfelel a tervezési stílus harmonikus és praktikus szellemének. A minimalista stílus megköveteli a rendet és a tisztaságot. Mindennek legyen meg a helye.
  • A színpaletta mindig egy neutrális alapra támaszkodik, amelyet jól lehet párosítani egy-egy kontrasztos színnel, mint a fehéres-, és bézs- árnyalatok és a fekete, barna vagy a szürke kombinációja. Tehát válassz egy- vagy két fő, monokromatikus színt, és egy kontrasztos kiegészítő színt, ami kiemelkedik a visszafogott háttérből. Egy krém árnyalatú nappaliban például ez lehet egy élénk-magenta kanapé. Ez a fókuszpont lehet művészeti alkotás, bútordarab, dekorációs elem- a lényeg, hogy kiemelkedjen és megtörje az egyhangúságot.
  • A helyiségekben alkalmazott textíliáknak és anyagoknak egy csendes vizuális játékot kell alkotniuk. Ami a minimalista dekornyomatokat és mintákat illeti, legyen grafikus, geometrikus. Az anyagoknál szintén igyekezz a minimumra fogni a palettát. A nyers, organikus esztétikájú anyagok, mint a fa, vagy a fényes fém felületek.

A minimalizmus bizonyos keretek között tökéletesen párosítható más belsőépítészeti stílussal. A japán wabi-sabi, az ipari, a bohém, vagy a skandináv stílus elemei például sok melegséget és egyéniséget vihetnek a minimalista terekbe.

Íme egy galéria, melyből inspirációt nyerhetsz a minimalizmus, mint belsőépítészeti stílus megteremtésére:

Forrás: sajátKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb