„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

“Mesebeli” ház egy vietnámi bambusz mezőn

A Hinzstudio által kivitelezett “Fairytale House” (azaz mesebeli ház) egy vidéki területen épült Vietnámban, messze Da Nang város központjától. A projekt egy fiatal pár és két kutya békés és költői álom- otthonának megvalósulása.

A projekt békés vidéken található, mezőkkel és zöld bambuszültetvényekkel körülvéve. A távolban lévő hegyek mögött minden nap megnézhetik a naplementét és a napfelkeltét a házból. A helyszín hátránya, hogy évente gyakran árvíz van, amikor a vízszint több mint egy métert emelkedik. Emellett a sűrű funkcionális sűrűséggel rendelkező kis telekterület is problémát jelentett a Hinzstudio tervezőcsapata számára.

Megoldásként a földszinti teret üresen hagyták, a fő funkcionális területeket pedig a felsőbb emeletekre helyezték. Ez nemcsak az árvizek okozta kár és ellehetetlenedés megelőzésében segít, hanem felszabadítja a tájra nyíló csodálatos kilátást is. A funkcionális tereket úgy tervezték meg, hogy minimális területűek legyenek, ugyanakkor kihasználják a kinti természeti táj értékét.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A nem szokványos ház kívülről teljesíti a megrendelő házaspár minden kívánságát; a változatos formák, geometriák és anyagok kombinációja “mesebeli” érzetet teremt.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb