„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Megnyílt a jelentkezés az Olasz Fenntartható Építészeti Díjra

Az Olasz Fenntartható Építészeti Díj a Nemzetközi Fenntartható Építészeti Díj része, amelyet 2003 óta a Fassa S.r.l. (a “Fassa Bortolo” védjegy bejegyzett tulajdonosa) és a Ferrarai Egyetem Építészeti Tanszéke alapított és támogat. 

A díj célja az értékes, környezettudatos és fenntartható építészeti projektek díjazása és támogatása, amelyek minimalizálják az antropogén hatásokat és javítják az épületek és városok ellenálló képességét a jelenlegi és jövőbeli természeti eseményekkel és az éghajlatváltozással szemben, többek között a meglévő építmények újrafelhasználása révén.

Míg a Nemzetközi Fenntartható Építészeti Díj a szakemberek épített projektjeit díjazza, addig a díj olasz változata az olasz és külföldi hallgatók által készített diplomamunkák, posztgraduális és PhD munkák, mester- és továbbképzési szakdolgozatok számára van fenntartva. 

Kizárólag az olasz egyetemeken tanuló, új épületekkel, meglévő épületek átminősítésével és/vagy bővítésével, város- és tájépítészeti tervezési munkákkal, valamint a fenntarthatóságot szolgáló technológiákkal és komponensekkel foglalkozó, bármely tervezési területen tevékenykedő hallgatók számára.

A következő szekciókban arany- és ezüstérmeket osztanak ki, és a három szekció díjazott projektjei között összesen 9000 eurós pénzdíjat osztanak szét:

     – Fenntartható építészet;

     – A fenntarthatóságot szolgáló technológiák és alkatrészek; 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

    –  Fenntartható város- és tájtervezés. 

A díj tudományos bizottsága által meghatározott, Thomas Herzog professzor által elnökölt, nemzetközileg elismert építészekből álló bírálóbizottságban három nemzetközileg elismert professzor vesz részt.

A győztes projekteket, valamint az összes kitüntető díjat egy, a díj e kiadásának szentelt kiadványban teszik közzé, amelyet a Ferrarában, egy még be nem jelentett időpontban megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségen osztanak ki.

További információkért látogass el a hivatalos weboldalra, vagy töltsd le a legutóbbi kiadás brosúráját.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb