„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Luxus kunyhó, előregyártott elemekből

Az előregyártott, kisméretű otthonok egyre lenyűgözőbb formákat öltenek. Az egykor rusztikusnak és alacsony költségvetésűnek gondolt apró erdei szerkezetek ma már olyan fényűzőek lehetnek, mint egy nagyvárosi penthouse. Néhányuk esztétikailag is képes felvenni a versenyt bármelyik városi környezetben található luxuslakással. A Dev Desai Architects & Associates (DDAA) új Cabin A24 nevű kunyhója kitűnő példa erre, gyönyörű formájával, két teljesen üvegből készült falával és egy csúcskategóriás szállodai lakosztályra emlékeztető belső terével.

Ez a mobil, modern kabin a cég RCA-03 tervén alapul, 21 vagy 35 négyzetméteres változatban elérhető. A helyszínen kívül gyártott és mindössze négy hét alatt kulcsrakész, könnyen összeszerelhető, teljesen berendezett kunyhó fix és rugalmas elemekből álló rendszer alkalmazásával készül. Minden kabin alaprajza azonos, fürdőszobával, konyhasarokkal és beépített tároló helyiséggel ellátott lakóterekkel, de az olyan elemek, mint a világítás, a berendezési tárgyak és az anyagfelületek testre szabhatók.

Maga az A24 modell egy 21 négyzetméteres RCA-03 faház, amely az indiai Coorgban található Bettagere Estate kávéültetvényen, egy buja domboldalba rejtve. A luxus-kunyhó a Betta Living nevű, készülő üdülőközpont részét képezi. Az ügyfelek, Sunny Watwani és Adithya Roongta egy sor faház megépítéséről álmodtak szülővárosuk, Chennai közelében, de nem akarták a szokásos utat választani, azaz erőforrás-igényes, környezetszennyező nyaralót építeni. “A környező természetre alig vagy egyáltalán nincs tekintettel” – mondta Watwani az Architectural Digestnek. “Az emberek elzárták a természetes patakokat, kivágták a fákat, és károsították a helyi biodiverzitást”.

Watwani és Roongta ragaszkodott ahhoz, hogy egyetlen fát se vágjanak ki a szerkezet elhelyezéséhez, amelyet eredetileg a SPASM Design Architects tervezett, a tervezést és a kivitelezést pedig a DDAA végezte el. Ennek eredményeképpen a kabin könnyedén ül a gondosan kiválasztott helyszínen, négy állítható lábon állva. A fényvisszaverő üveg és az ACP fém burkolólapok segítenek a környezetbe való beilleszkedésben, de a faház elegáns anyagainak és ékszeres sziluettjének köszönhetően alaposan korszerűnek tűnik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Belül, a szerkezet teljes fürdőszobát kínál a vendégeknek zuhanyzóval, gardróbszekrényt, franciaágyat és konyhasarkot, egy előszobával. A szervizberendezések, mint például a kondenzációs egység, a fürdőszobablokk mögött rejtőznek. A diófa padlóburkolat, a matt felületű belső burkolat, a ragyogó borostyánszínű függőlámpák és a testre szabott bútorok kifinomult, mégis otthonos hangulatot kölcsönöznek, és hihetetlen kilátás nyílik a környező hegyvidékre.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb