„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Luxus hawaii rezidencia, közvetlenül a tengerparton

Az 1989-ben alakpított Walker Warner Architects építészeti cég a közelmúltban egy tenger felé néző végtelenített medencés, bazalt és cédrus burkolatú luxus üdülőházat épített Hawaii-on egy lávakő-halom oldalában. Az rezidencia helyszíne, Kaho’olawe, Hawaii nyolc fő vulkanikus szigete közül a legkisebb.

A Kua Bay Residence szobáit és helyiségeit úgy tervezték, hogy azok zökkenőmentes összeolvadjanak egymással. Az építészek elmondása szerint ezt a koncepciót a láva és a Csendes-óceán vízének áramlása inspirálta.

A vendégek egy privát felhajtón lépnek be a rezidenciába, amely drámai, 5 méter magas vulkanikus láva- sziklaalakzatok között épült. Az azt körülvevő zord táj csökkenti a Kua Bay Residence vizuális feltűnését. A műút egy garázzsal ellátott parkolóhoz vezet, amelyet részben dekoratív Corten acéllemezek rejtenek, egy kis vendégházzal együtt, amely zöldtetetejével szinte teljesen beleolvad a fölé magasodó lávakövekbe. “A tetőt lávakőzet és őshonos füvek honosítják, ami tovább hangsúlyozza az épület és a hely közvetlen kapcsolatát” – magyarázta az építésziroda. A vendégház hálószobájának nagy ablakai egy kicsi, hegyre néző terasszal rendelkeznek, amelyhez saját kültéri zuhany tartozik. A terasz egy sziklás barlangra emlékeztet, ahol a víz tükrén duplázódik a fölé magasló olvadt láva durva felülete.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A világos színű alaszkai sárga cédrusburkolat a sötétebb bazalttal és acéllal kontrasztosan alkotja a Kua Bay Residence fő térfogatát, amelyet hasonlóan könnyű és semleges bútorok rendeznek be, hogy ellensúlyozzák a sötétebb környezetet. Az otthonból csodálatos kilátás nyílik a tengerre a ház padlótól a mennyezetig érő üvegfelületein keresztül. A társasági helyiségből egy terasz nyílik a feszített víztükrű medence fedélzetére.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb