„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A MASAAI stúdió egy régi házakból álló birtokot újított fel Észak-Olaszországban

A Verona gyönyörű dombjain, Grezzana városának közelében fekvő “Case Vecie” birtok egy 70 hektáros mezőgazdasági ökoszisztéma, amely erdőkből, magasan fekvő szőlőültetvényekből és parasztházakból áll. 

2021 óta az egész komplexum a tulajdonosok által végrehajtott átalakítási program tárgyát képezi, amelynek keretében egy új agriturisztikai komplexum épül. A Studio MASAAI projektje az építészeti és tájépítészeti beavatkozásokat ötvözi.

A 70 hektáron elterülő, precíz vendéglátási mestertervet a lassú, fenntartható és élményturizmus új formájára tervezték, amely a terület újrafelfedezéséhez kapcsolódik. A projekt egy fokozatos, 10 éves növekedési terv révén biztosítja a meglévő régi romok helyreállítását és újrahasznosítását, az új mezőgazdasági központ építését, valamint glamping sátrak, lakókocsihelyek és új tematikus útvonalak stratégiai elhelyezését, mindezt a dombos táj élvezetére.

A vendéglátást, étkezést és a szőlőültetvények terméséből származó borkóstolást kínáló agroturizmusnak tervezett “Locanda Case Vecie” a megújulási terv első projektje. Célja, hogy harmonikus szintézist teremtsen egyrészt a megőrzött vidéki táj eredeti jellege, másrészt a modern bortermelésre jellemző technológiák és anyagok bevezetése között. 

A homlokzatot és az udvart szándékosan változatlanul hagyták, hogy tükrözze az idő múlását. Egy zöld pergola és egy szabadtéri kerékpárműhely bevezetésével ez a tér az arra járók és a kerékpáros turisták találkozóhelyévé vált, akik élvezik a birtokról induló új túraútvonal-hálózatot.

A meglévő belső elrendezést teljesen átalakították, hogy megfeleljen a tér új használatának. Jelentős szerkezeti munkálatokat végeztek, beleértve az alapok megerősítését, egy új, sziklába vájt pince kialakítását, az összes rendszer integrálását és egy hőszigetelő réteget a teljes belső kerületben. A földszinten egy nyitott térben kialakított bár található, nagyméretű konyhával és horganyzott vasból készült tálalópulttal, munkaterületekkel, valamint egy külön helyiséggel, amelyet a borászat termésének borkóstolására szenteltek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az első és második emeleten két teljesen felszerelt apartman került kialakításra, konyhával, fürdőszobával és hálószobával, amelyek akár 10 fő befogadására is alkalmasak. 

Továbbá az első emeleten a hagyományosan a szőlő szárítására használt helyiséget, az úgynevezett “fruttaia”-t egy kétszintes helyiséggé alakították át egy félemelettel és egy, a konyhával közvetlenül összekötő pincével, így ez a helyiség ideális privát rendezvények megtartására. 

Az épületekben található, már meglévő anyagokat, mint például kőfalak, tufa (vulkáni kitörés során a vulkanikus törmelékár keletkezésekor a porból és hamuból létrejött lazább szerkezetű kőzet) keretek és mész alapú vakolat, olyan tipikus borospincékre jellemző anyagokkal kombinálták, mint a horganyzott vas és a megerősített üveg, a rétegelt fenyőfa és az ipari beton, így a mezőgazdasági és az anyagi nyelv új szintézisét kapták.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb