Home / Hírek / Leszakadt egy 4 emeletes panelház vakolatrendszere

Leszakadt egy 4 emeletes panelház vakolatrendszere

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Szakszerűtlen kivitelezés okozta egy többemeletes ház vakolatának leszakadását Jászberényben.

A Magyarországon elvégzett panelprogramban rengeteg házat szakszerűtlenül kiviteleztek, hol a ragasztóval, hol a dűbelezéssel spóroltak milliókat. Azokon a házakon, ahol nem alkalmaztak mechanikai, dűbeles rögzítést, ott előbb, vagy utóbb le fog szakadni a teljes vakolat felület. 

lebontotta a polisztirolt a szél8

A dűbelek talán legfontosabb feladata, hogy védelmet biztosítsanak a szél erőteljes szívóhatásával szemben. Az épületekre – magasságuk függvényében – különféle szélterhelések hatnak. A nagy sebességgel áramló levegő a homlokzatok mellett elhaladva légnyomáskülönbséget, ezáltal komoly szívóerőt hoz létre. (A szél szívóhatása egy szívó- haranghoz hasonlítható, amely húzó igénybevételt fejt ki a homlokzatokra.) Ez az erő a ragasztott kötést nagymértékben igénybe veszi és akár arra is képes, hogy a teljes hőszigetelő rendszert letépje a falról. Különösen fokozott szélterhelések jelentkeznek magasabb épületeknél, épületszéleken, egyedülálló épületeknél, és szélviharok esetén.
lebontotta a polisztirolt a szél3A panelprogramban a legtöbb helyen 5-10 cm polisztirol szigetelést ragasztottak a régi szerkezetre, ami nagyon gyenge hőszigetelést biztosít. (Külföldön 20-30 cm szigetelést használnak felújításhoz) Nagyságrendekben négyzetméterenként 1000 forint felárral dupla olyan hőszigetelési értéket lehetett volna elérni. Ez lakásonként 35-50 ezer forint plusz költséget jelentett volna, de energiamegtakarításban akár 25% megtakarítást eredményezett volna pluszban. Tehát kijelenthető, hogy ez a minimális plusz beruházás akár 2 év fűtési szezon alatt megtérült volna. lebontotta a polisztirolt a szél1 A ragasztó, az élvédő, a színezés, a hálózás, a ragasztó és még a munkadíj tekintetében sem lett volna drágább, ha kétszer ennyi szigetelést tettek volna a házakra, kizárólag a polisztirol hab, cca. 1000 ft/m2-felárát kellett volna kifizetni.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

A panelprogramokban sok esetben hozzá nem értő emberek kiviteleztek és kimondottan erre a munkára alakult társaságok végezték a munkát. Jó buli volt ez annak aki megkapta kivitelezésre a házakat, hiszen a valós árak másfélszeresét is elkérték munka és anyagdíjként, majd rengeteg esetben a valós munkát elvégzett személyeket ki sem fizették. Tehát a garancia kapugarancia volt. Nyilvánvalóan ezért is nem került fel a dűbelezés a falakra sok helyen, hiszen ezen munkafázis elhagyásával rengeteg időt és pénzt lehetett megtakarítani. lebontotta a polisztirolt a szél5 Rengeteg panelházról szakadt már le a vakolatrendszer.

Szinte mindig a silány munkavégzésnek és a technológia súlyos megsértésének következménye. leszakadt a vakolat a panelekről A helyes vakolás itt és itt  és itt is megtekinthető.

Megmutatjuk, hogy mit hagytak ki a szakkontárok az épület vakolásakor: 

helyes polisztirol dűbelezés helyes vakolás

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

Brutális, legalább 25%-os lakás és családi ház áremelés jön a magyar piacon

Véget ér az 5%-os kedvezményes ÁFA korszaka az építőiparban. 2016. január elején mindenki csodát várt …

One comment

  1. Ami a cikkből kimaradt és a képeken látszik, hogy a hungarocell lapokat, nem pontban (pogácsa) elhelyezett ragasztóval kell ragasztani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..