„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Lélegzetelállító nyaraló Sri Lankán, az egyszerűség jegyében

A hangulatos nyaraló, melyet Damith Premathilake építész tervezett, Sri Lanka száraz övezetében épült, mintegy 2 km-re a Diyathalawa katonai kiképző iskolától. A fenyőerdő közepette elhelyezkedő ház ideális búvóhelyet biztosít a kikapcsolódáshoz és az elmélkedéshez.

A ház szerkezete egy “újragondolási” folyamat eredménye, mely során a tervező a meglévő gondnok kunyhóját módosította és alakította át. A folyamat kiemelt jellemzője a fa raklapok adaptív újrafelhasználása. A szállításhoz használt palettákból származó faanyag megjelenése a ház legkiemelkedőbb jellemzője, különösen a ház felső emeletén, hiszen ez ad megkülönböztető identitást a nyaralónak. Az építési folyamat során megmaradt fa léceket kézzel megmunkálva apró dobozokként illesztették össze, melyek a földszinti folyosó mentén egyedi falat képeznek.

Az fa anyag acéllal és terméskővel való kiegészítése növeli az egyszerű lakhely eleganciáját. A meredek, zöld cink-alumínium tetővel ellátott két emeletes szerkezet tökéletesen beleolvad a fenyőfákkal körülvett környezetébe, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az erdőre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A nyaraló stratégiailag elhelyezett világítótestei drámaian hangulatos légkört teremtenek éjszakánként. Egyszerű, de okos beavatkozásokkal ez a projekt környezetbarát, energiatakarékos és ugyanakkor kis ökológiai lábnyommal rendelkezik.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb