„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Lakberendezési inspiráció: modern nappalik, harmonikus belső terekkel

Ögyűjtöttünk 10 különböző stílusú nappalit, melyek egyben megegyeznek: megfelelnek a mai modern stílus elvárásainak és nyugodt, pihentető atmoszférával, békés színpalettával és természetes anyagokkal rendelkeznek.

Az ausztrál YSG belsőépítészeti stúdió egy nagy, nyitott térben integrálta a konyhát és a nappalit, amely összeköttetésben áll a kerttel, egy “folyékony” térérzetet teremtve a Sydney-i Budge Over Dover House-ban. A stúdió meleg, mély színek alkalmazásával teremtette meg a nyugalom érzetét, beleértve a sötét fa részleteket és a padlizsán-lila árnyalatokat. A márvány felületek egyfajta luxust kölcsönöznek a térnek, és érdekesnek fókuszpontot alkotnak az egyszerű tégla padlóval szemben.

Michael Stamos görög belsőépítész más megközelítésbe helyezte a nyugalom fogalmát, aki mohazöld árnyalatot használt a nappali falaihoz a görögországi Esperinos vendégházban. A helyiségben a lépcsőt feketére festették, amely a kanapé nagy színes párnáival együtt hangulatos kontrasztot teremtenek a helyiségben.

Az MW Works bebizonyította, hogy a rusztikus soha nem megy ki a divatból. Az általuk gondosan kialakított Whidbey Island Farm ptojektje a lehető legjobban kihasználja a környező természet tájképét a nagy ablakokkal. A belső tereket úgy alakították ki, mintha a természet megszakítás nélkül folytatódna az otthon nappalijában, ahol az egyszerű fabútorok, a szőtt takarók és a puha nagyon kellemes hangulatot teremt. Mindezt a nyitott kandalló tüze koronázza meg.

Az indiai Sārānsh építészeti stúdió helyi Kota-burkolólapokat használt az VS-House nappalijában, a meleg fa és rattan részletek mellett, egy gazdag anyagpalettát alkotva. Az alapvetően minimalista teret a stúdió különféle természetes textúrák kombinálásával tette otthonossá.

Ismét egy más irányzat felé fordulva, a Nithurst Farm projektjét a római építészet és a szovjet kori tudományos fantasztika ihlette. A hagyományosabb megjelenésű otthont Adam Richards építész saját otthonaként tervezte. A nagy belmagasság és a beton felületek csendes hátteret nyújtanak az élénk színű részleteknek. Bútorok tekintetében a tervező a barokk stílusból merített inspirációt. A hagyományos, ó- stílusú elegáns dekor és berendezés ellenére a színek és a nyers beton esztétikája modernné és sikkessé varázsolja a helyiséget.

A lista következő projektje egy brooklyni otthon társalgója, amelyet a White Arrow stúdió alapítói terveztek saját otthonuk számára. A kissé eklektikus helyiségben rengeteg mintás textil található, melyek sokaságuk ellenére, a krémes pasztell árnyalataiknak köszönhetően nem keltik a káosz érzetét a helyiségben. A nagy pálmafa egy igen szórakoztató részlet, mely kiegészíti a szoba sötét fa elemeit.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Bismarck House nappalija annak padlótól a mennyezetig érő üvegfalaival egyenesen a kertre nyílik Sydney-ben, kültéri hangulatot teremtve. Az Andrew Burges stúdió építészei egyszerű anyagpalettát alkalmaztak a mediterrán esztétikájú térben.

New York egyik 1920-as évekbeli épületében található Riverside Apartment nappalija a gyönyörű fa padlóburkolatnak és lágy színpalettájának köszönheti a csendes varázsát. A letisztult fehér falakat olyan grafika díszíti, amely tökéletesen illeszkednek a közepkori- modern bútordarabokhoz.

A portugál fővárostól délre található Casa Meco egy nyaraló, mely tökéletesen szemlélteti, hogy a brutalista stílus is lehet otthonos. Hatalmas nappalijában, mely három különböző kilátást nyújt, természetes, földes színeket alkalmaztak, amelyek jól működnek a nyers beton mennyezettel és padlóval.

A chicagói penthouse nappalija lélegzetelállító kilátást nyújt a városra. A hatalmas üvegfelületek előtt egy halvány színű kanapé-szettet kombináltak egy színben és textúrában hozzá illő szőnyeggel és függönyökkel, nyugodt szürke és fehér árnyalatokban.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb