„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Lakberendezési inspiráció: a wabi-sabi harmóniája

A 2011-ben alapított NC Design & Architecture a hongkongi Imperfect Residence projektjükben szándékosan hibás, tökéletlen anyagokat alkalmazott, hogy megteremtse a japán wabi-sabi életfilozófiát.

A tulajdonosok azzal bízták meg az NC Design & Architecture építészeit, hogy hozzanak létre egy funkcionális otthont, amely most és az idő múlásával is esztétikus. A hongkongi székhelyű stúdió úgy döntött, hogy ehhez a wabi-sabi ősi japán filozófia alapelveit alkalmazza, amely elfogadja a mulandóságot és tökéletlenséget, és ünnepli a természetes tárgyakat és folyamatokat. Ezt lefordítva a lakberendezésbe, az otthon tele van természetes anyagokkal, mint például a fa és márvány, és “tökéletlen” felületekkel, mint az oxidált bronz és texturált vakolatok. A rezidenciát a tökéletlenség és a hiányosság szépségének elfogadása inspirálta. A nyugodt atmoszféra, mint egy kis oázis Hongkong nyüzsgésétől távol nyújt menedéket a lakóknak.

A 157 négyzetméteres lakást három fő részre osztják – nappali, hálószoba és fürdőszoba -, amelyeket sötétített folyosók kötnek össze. A otthonba egy sötét fával burkolt előszoba vezet be, ami egy szoborkert inspirálta nappaliba nyílik. A helyiség gazdag anyagpalettáján tökéletes az egyensúly. Minden berendezés el van rejtve, így a szobában abszolút nincs jelen a “káosz” érzete. A tárolóegységeket a szoba falai mögé rejtették, még a televízió és az ajtó is teljesen láthatatlan. A panelekre rögzített oxidált bronztányér fogantyúként funkcionál, amely a TV-szekrényt nyitja, a márványlapok pedig egy hangrendszert rejtenek.

A nappali egy hagyományos “genkan” ihlette magasított, fával burkolt átjáróhoz vezet. A genkan a japán otthonok bejáratánál található, leeresztett terület, ahol a lakók belépés előtt leveszik cipőjüket. A stúdió alapítója, Nelson Chow szerint a genkan egy bejárat, amin áthaladva megszűnik a külvilág. Ez a kis helyiség pszichológiai hatással bír, ahogyan a lakók belépnek a hálószobába, hátrahagyják a mindennapok stresszét. A hálószobát “szentélyként” tervezték bézs, textúrált falakkal, bőrrel kárpitozott ágykerettel és sötét tónusú fából készült szekrénnyel, ahol egy nagy ablak természetes fénnyel tölti meg a teret.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A megemelt sétány végén található egy újabb rejtett ajtó található, amely hozzáférést biztosít az öltözőhöz és a fürdőszobához, amelyet az építészeti stúdió “oltárként” emleget. A márványpultba egy fürdőkádat és egy elliptikus bronz mosdókagylót építettek be, felette egy sor íves tükörrel, amelyek a templomok boltozatos fülkéit imitálják. A fürdőszoba minden használati részlete el van rejtve a márvánnyal bevont oszlopban. A teret kézzel csiszolt gipszpadlóval látták el, amelyet megnyugtatják a mezítelen lábakat és a derű érzését keltik. Az öltöző összeolvad a fürdőszobával, ami zavartalan, folyékony légkört biztosít, megkönnyíti a közlekedést és a felkészülést a jó éjszakai alvásra a mozgalmas napok után.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb