„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Lakberendezési inspiráció: 10 békés, híres építészek által tervezett hálószoba

Rusztikustól a modernig, a következő galériában olyan neves építészek által tervezett projektek inspiráló hálószobáiba nyerhetsz bepillantást, amelyek ötletekkel szolgálhatnak a saját otthonod kialakításához!

Alejandro Sticotti építész tervezési koncepcióját két idős fa vezérelte a Guadalajara House projektjében. A természet közelsége fontos szempont volt az alapkoncepció kialakítása során, és ez megfigyelhető a lakosztályban is, amelyet nagy, padlótól a mennyezetig érő üvegajtók határolnak el a ház északi oldalán elhelyezkedő terasztól. A természetes faburkolat és a lágy szürke és fehér színvilág pihentető atmoszférát biztosít az alváshoz.
A Tsao & McKown építészeti cég new yorki Pound Ridge House projektjének nyitott elrendezésében a hálószobát egy privát ülősarok választja el a társasági helyiségektől. A szobát a sötét, hangulatos árnyalatok és egy kandalló kombinációja teszi otthonossá.
A Smiljan Radíc, chilei építész által tervezett Prism House fő hálószobája egyenesen a közeli Llaima vulkán korábbi kitöréséből származó holt láva folyóra néz. Az otthon üvegezett hátsó falán keresztül látható drámai kilátást ellensúlyozza az egyszerű belső tér, amely fekete oregoni fenyőfa padlóval és fakeretes ággyal rendelkezik, amely egyben ülésként vagy polcként is funkcionál.
A Xiang Jiang House projektjét a svéd építész és formatervező stúdió, a Claesson Koivisto Rune dolgozta ki. A pekingi ház hálószobájában fa burkolat borítja a padlót és a falakat, és középpontjában egy nagy, baldachinos, szintén fából készült ágykeret áll. A semleges árnyalatokat Skandináviából, Japánból, Kínából és Olaszországból származó kortárs design-darabokkal párosították.
Az YLAB Arquitectos spanyolországi üdülőházában a falakon szürke homokkőt használtak, amelyhez tökéletes kontrasztot biztosít az ágy mögötti fekete színű fejtámla és tároló, valamint az apró sárgaréz kiegészítők.
A Holloway Li által kidolgozott londoni Bermonds Locke szálloda belső tereit a kaliforniai sivatagi táj ihlette. A szobák színvilága a sivatagi naplementéket idézi a terrakotta szőnyeggel és a tarka ágytakaróval.
A thaiföldi Forest House hét embernek és 120 fának ad otthont 300 négyzetméteren. A Shma Company által tervezett otthon békés hálószobájában acél redőnyök takarják az ablakokat a magánélet megteremtése érdekében, míg az ágy két oldalán lévő keskeny erkélyek cserepes növények sokaságának ad helyet. A beépített éjjeli szekrényekkel ellátott fa fejtámla praktikus tárhelyet biztosít. A színpaletta a fehér különféle árnyalatait kombinálja barna szőnyegekkel, amelyek harmonizálnak a fa részletekkel.
Színes mintás padlócsempe alkot élénk fókuszpontot a Serboli Architects által tervezett barcelonai Klinker Apartment hálószobájában, ahol a fal alsó felét zsályazölddel festették le, a fejtámlával együtt. A dekorációt minimálisra csökkentették, hogy a színek kombinációja magukért beszélhessenek.
Herbst Architects Kawakawa House projektjének drámai hálószobájának ablakokkal perforált falai sötét nyírfa panelekkel vannak burkolva. A helyiség ablakain keresztült amelyek beszűrődik a napfény a környező fák lombkoronája között.
Mabrosi Etchegaray Círculo Mexicano Hotel projektjének meghitt hálója egy “szentély” hangulatát árasztja a fehérre festett padlóval és halvány bézs ágyneművel, ahol a boltíves vörös cserép mennyezet ad színt a nyugodt környezethez.

Forrás: www.dezeen.com


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb