„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Különféle belsőépítészeti és lakberendezési stílusok ötvöződnek a felújított Mexikói hotelben

A Baja Club a Grupo Habita csoport egy 32 szobás lifestyle szállodája, egy gyönyörű tengerparti sétányon, La Paz történelmi központjában, Mexikóban. A régi és az új ötvözése jellemzi az épületet, melyet a mexikóvárosbeli Max von Werz Arquitectos és a párizsi Jaune belsőépítészeti stúdió tervezett. A 3623 m2-es projekt egy már meglévő, 1910-től származó gyarmati stílusú villa helyreállítását és adaptív újrafelhasználását foglalta magában, mely egykor osztriga gyöngy betakarításának helyszíne volt. Az épület helyreállítása mellett egy négyszintes bővítmény építése, valamint egy alagsori épület kialakítása is a projekt része, amely vendégszobákat, lakosztályokat, egy gyógyfürdőt és egy tetőtéri bárt kínál.

Az új épület visszhangozza a villa L alakú alaprajzát. Ennek eredményeként a szerkezetek bekeretezik a központi udvart, amely több illatos frangipani fának ad otthont, miközben egy sor csendesebb kertet és teraszt különít el a terület kerületén. A projekt során alkalmazott anyagpalettát az ingatlan eredeti részletei inspirálták, mint a kézműves terrazzom a Talavera csempék, a kézzel készített fa rácsok és ácsmunkák, valamint a fújt üveglámpák átlátszó és borostyán színekben.

Az épület nagyszerű teraszokkal rendelkezik, amelyek panorámás kilátást nyújtanak a La Paz-öbölre, mely John Steinbeck A gyöngy című regényének helyszíne. Az olyan finom tengeri vonatkozásokat, mint az új építésű vízszintes áramvonalasítást, az ívelt fa válaszfalakat és a masszív beépített asztalokat a közeli Cortés-tenger inspirálta, hol Jacques Cousteau egykor híresen megalkotta a „világ akváriumát”.

A függőleges közlekedést egy grandiózus csigalépcső biztosítja, amely az új épület két szárnya között helyezkedik el, szinte szobrászati ​​elemként. A vendégszobák folyosói szintén szabadtériek. Ahol lehetséges, passzív tervezési megoldásokat alkalmaztak. Például az új építésű konzolos vasbeton padlólemezek passzív árnyékoló elemekként is szolgálnak, amelyek nagymértékben csökkentik a nap hőhőnyerését a belső terekben, és minimalizálják a mechanikai légkondicionálástól való függőséget.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projekt során számos víz “elem” párolgást eredményez, felfrissítve a kültéri tereket La Paz forró és száraz sivatagi éghajlatán. A projekt alatt megőrizték a parkosított területek többségét és az őshonos növényzetet. A régi ingatlanfalak nagy formátumú antik téglájukkal teljes egészében megmaradtak. Egy új medence is kialakításra került a békés udvarok egyikében. A PAAR tájtervezők által tervezett nagy téglaemelvények folytatják a hatalmas tégla ingatlanfalak esztétikáját, mely mentén és cserepes plumériákat és napozóágyakat helyeztek el, kilátással a sima kézműves mexikói stukkóval, Chukummal burkolt medencére.

Forrás: www.archdaily.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb