„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Kiemelt cikkeink

Könnyűszerkezetes készház acélszerkezetből (fotókkal)

A könnyűszerkezetes családiházakat sokszor azonosítják a faházakkal, vagy a fa vázszerkezetű családiházakkal, de napjainkban már nem csak fából készülhet egy könnyűszerkezetes épület. 

Acélszerkezet egy kétszintes családiház esetében
Acélszerkezet egy kétszintes családiház esetében

Először Kanadában ismerték be, hogy a tömeges családiház építési igény miatt az ország tüdeje komolyan sérül és a hatvanas-hetvenes években kifejlesztették az acélszerkezetes építési módot.

Az acélszerkezet a faszerkezettel szemben számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, melyek a teljesség igénye nélkül a következőek:

 • A vékonyfalú acélszerkezet a faszerkezetnél is könnyebb szerkezetű.
 • Az acélszerkezet minden ponton azonos anyagminőséget biztosít, mivel homogén szerkezetű. A fában lehetnek csomók, rovarkárok, nedvesség, stb… ami a minőséget ronthatja.
 • Az épület acélszerkezetes profiljai bármilyen méretben gyártható, tehát hulladékmentesen alkalmazható a falak, a födém, valamint a tetőszerkezet tekintetében.
 • Az acélszerkezetet semmilyen vegyszerrel nem kell kezelni, mivel nincs kártevője a fával szemben.
 • Az acélszerkezetes családi házak élettartama egy zárt szerkezet esetén akár több száz év is lehet, mivel az idő előrehaladtával sem károsodik.
 • Az acélszerkezetes házak már az építéskor energiatakarékosan építhetőek, mivel nincs hulladékképződés, de ha egyszer eljön az idő és elbontják, minden profil és kötőelem 100%-ban újrahasznosítható lesz, tehát akkor sem fogja a környezetet terhelni. Az acélgyártás a világon nagyrészt a hulladékhasznosításból valósul meg.
 • Az acélszerkezetes ház falai, tetőszerkezete hosszú évek múlva is változatlan formájú és méretű marad, nem vetemedik, nem reped, nem korhad.
 • Az acélszerkezetes házak rendkívül magas mértékű földrengés hatásának is ellenállnak. A Richter skála szerinti 9-es fokozatú földrengést is elviselik. A legjobb referencia az acél teherbírásának az acél hídszerkezetek, valamint a világ legmagasabb acélvázszerkezetből épült felhőkarcolói.
 • Az acélszerkezetes házak összes statikai eleme oldható kötésekkel készül, tehát bármikor átépíthető és szétbontható hulladékképződés és roncsolódás nélkül.

A félreértések elkerülése érdekében megjegyezzük, hogy a favázas családiházak, melyek ÉME minősítéssel készülnek, teljes mértékben megfelelnek a mai kor által megkövetelt feltételeknek. A fenti összehasonlítás nem azért történt, hogy a favázas házakat rossz színben tüntesse fel. Egy jól megépített favázas épület, akár több száz éven keresztül is gond nélkül használható.
De tény, hogy az acélszerkezet több paraméterében előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik.
Cégünk és több partnerünk is épít favázas épületeket, melyek precíz kivitelezés esetén tökéletesen megfelelnek a velük szemben támasztott követelményeknek.

Az EnergyFriendHome könnyűszerkezetes, vagy más néven készházak tehát abban különböznek a favázas házaktól, hogy a statikai tartószerkezet vékonyfalú tűzi horganyzott acélprofilból készülnek.
A belső burkolat az acélszerkezetes házaknál is gipszkarton, a külső felület pedig dryvit vakolatrendszer. Tehát egy külső szemlélődő különbséget nem tud a két technológia között észrevenni.

Az alábbi képek több acélszerkezetes családiház vázszerkezetét mutatja be.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A nagyobb képeket a kis képekre kattintva lehet elérni.

Nézze meg elkészült készházaink képeit is egy mediterrán ház esetében és egy minimál ház tekintetében.

Cégünk családiházak kivitelezésével foglalkozik az egész országban és Európa minden részén.
Ha szeretne egy modern és energiatakarékos családiházat kiviteleztetni, keressen bizalommal bennünket.

Referencia családiházaink előre egyeztetett időpontban megtekinthetőek.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

2 hozzászólás

 1. acél építő elemeket szeretnék vásárolni,
  van elemlistájuk árral ?
  üdv.unk
  T:06309447215

  1. Kedves János!
   Igen lehetséges természetesen.
   C 90, U 90 profil furatlova, gyártmányterv alapján méretre szabva: 2090 Ft + Áfa / méter
   C 140, U 140 profil furatlova, gyártmányterv alapján méretre szabva: 2390 Ft + Áfa / méter
   C 150, U 150 profil szálanyagban: 1950 Ft + Áfa / méter
   Amennyiben érdekli a vásárlás, kérjük keressen az alábbi mailban: kp@kp.hu
   Tisztelettel:
   B. Árpád

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb