„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Kompakt minimalizmus egy Taipei apartmanban

Ha kis térrel dolgozol, minden tervezési döntés nagy hatással lehet az általános hangulatra. Már egyetlen, méretaránytalan bútordarab vagy egyetlen nem oda illő anyag, amely nem harmonizál a többivel, felborítja az egyensúlyt. De ahogyan a tervezési hibák és téves számítások is minden eddiginél nyilvánvalóbbak lehetnek egy kompakt térben, úgy a valóban működő döntések is. Ahhoz, hogy olyan eredményt érjünk el, amely összetartó, barátságos és egyedi, minden egyes elemet alaposan át kell gondolni.

Amikor a tajvani 2BOOKS space design belsőépítészeti stúdiót megkeresték egy kis, sötét hangulatú lakás felújításával Tajpejben, tudták, hogy a lakást tetőtől talpig át kell alakítaniuk – ügyelve arra, hogy minden egyes dolog, ami az otthonba kerül, a falszínektől a dekorációig, pontosan illeszkedjen egymáshoz. Egy olyan térrel kezdték, amelynek mindenképpen szüksége volt némi extra szeretetre, hogy a mai kor színvonalára emeljék. Egy korábbi felújítás során a belső tereket úgy alakították át, hogy a közös helyiségek mérete csökkent, így több hely maradt a lakás három különálló hálószobájának és két fürdőszobájának.

Az építészeti cég ügyfele, Mr.Weng (innen kapta a nevét az apartman: Weng’s apartman) olyan kialakítást kért, amely nyitottnak és szellősnek tűnik, egy négyszemélyes étkezővel és olyan anyagokkal, amelyeket a gyermekkori otthona iránti nosztalgia ihletett. Ennek megvalósítása érdekében a 2BOOKS megszüntette a felesleges fürdőszobát, és két hálószobát kissé kisebbre szabott, hogy a nappali, a konyha és az étkező javára.

A tervezők a betonpadló, a fehér falak és mennyezetek, a rétegelt lemez és a fémes konyhai felületek egyszerű, letisztult anyagpalettája mellett döntöttek. Azzal, hogy a padló színét részben a falakra is kiterjesztették, sikeresen létrehoztak egy ‘fészekszerű’ hatást, amely kiegyensúlyozza a helyiségek szellős nyitottságát, míg a fa melegséget, textúrát és természetes mintázatot ad a palettához. A konyha és az étkező közötti áttetsző falak lehetővé teszik a természetes fény átjutását, vizuálisan megnövelve a helyiségeket a nap folyamán.

Talán a legszembetűnőbb elem az új, rétegelt lemezzel burkolt központi térfogat, amely elválasztja a nappalit az otthon többi részétől. Ez nemcsak rengeteg tárolóhelyet rejt, hanem egy hangulatos, mégis nagyvonalú irodai fülkét is magában foglal, amely mögött egy vörös téglafal áll, kiegészítve a fát, és kontrasztban állva a padló, a falak és a bútorok hűvös tónusaival.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Míg sok kis lakás arra támaszkodik, hogy minden szabad falat kibéleljen polcokkal és szekrényekkel, hogy minél több holmi elférjen benne, a 2BOOKS az ügyfél elképzelésének megfelelően minimalista megközelítést választott. A lakás tiszta vonalai a bútorokra is kiterjednek, beleértve egy sikkes piros padot, finom rétegelt lemez étkezőszékeket, fényes fehér éjjeliszekrényeket és egy kényelmes kék, bojtos kanapét.

A lakás valóban lehetővé teszi, hogy minden egyes darab a maga módján ragyogjon, és az olyan részleteket, mint a függőlámpák, szinte szoborszerűvé teszi. A tiszta, világos és jól szervezett otthon megfelel az ügyfél minden elvárásának, és gyönyörű mintát nyújt a kis terek tervezőinek, hogy hivatkozhassanak rá, amikor arról döntenek, hogyan lehet a legjobban kihasználni egy kompakt otthon minimális négyzetméterét.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb