„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Két összekapcsolt modern otthonra osztották a spanyol parasztházat

A bilbaói székhelyű Azab Architecture Studio építészeti cég, melyet 2018-ban alapított Berasategui, Cristina Acha, Miguel Zaballa és Ane Arce, egy parasztházat újított fel Loiu városának szélén, Észak Spanyolországban, mely most a szülők és lányuk otthonaként szolgál.

A család két generációjának otthonaként tervezett Azab vízszintesen osztotta fel az egykori parasztházat. A szülők lakása a földszinten helyezkedik el, lányuké pedig az emeleten. Az otthonok saját bejárati ajtókkal rendelkeznek, de a földszinti előszoba közös. Az idősebb pár számára készített földszinti apartmanban két hálószoba található, egy nagy konyha és egy nagy nappali mellett. Minden szoba padlótól a mennyezetig érő, fehér függönyökkel ellátott ablakokkal rendelkezik, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy összekössék az otthont a környező vidéki tájjal.

Az emeleti lakás a központi bejárati tér körül helyezkedik el, amely egyben az otthon konyhája is, és amelyet két szögletes tetőablak világít meg. A központi tér körül hat helyiség található, amelyek hálószobaként, lakótérként, étkezőként vagy dolgozószobákként használhatók, két fürdőszobával együtt. Az építész szerint a két otthont úgy tervezték, hogy kiegészítsék egymást, olyan terekkel, amelyeket a többi családtag is használhat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az Azab a belső terek egészében a parasztház nyitott betonkeretét halvány színekre festett falakkal és élénk színű kiegészítőkkel, virágokkal, tükrökkel kombinálta. A felső szint konyháját, melyet bordázott üvegfalak határolnak élénk piros és égszínkék színek jellemzik, míg az alsó konyha rózsaszín és bíbor. A kék és törtfehér színű padlók váltakozását használták a terek felosztására és funkciójuk megjelölésére. A belső terekkel ellentétben az épület külseje egy visszafogottabb megjelenéssel rendelkezik, különleges rombusz mintával, melyek többnyire csak akkor láthatók, amikor megtörik rajta a fény.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb